KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Sağlık çalışanlarının tamamı faydalanmalı

Mecliste olan ‘Tam Gün' yasa tasarısında doktorların maaşlarının yükseltilmesi ile ilgili çalışma yapıldığını hatırlatan Kızılboğa:

Sağlık çalışanlarının tamamı faydalanmalı
27 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 16:17
0
1246
0
AA aa
“Sadece doktorların değil tüm sağlık çalışanlarının maaşı yükseltilsin” dedi.
Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, yaptığı yazılı açıklamayla Sağlık Bakanlığı'nın hekim dışı sağlık çalışanlarını göz ardı ederek çözümler üretmesinin kabul edilemeyeceğini “Eşitsizlik yapılmamalı”
Yaptığı açıklama ile ‘Tam Gün' yasasına değinen Kızılboğa: “Şu anda Mecliste olan ‘Tam Gün' yasa tasarısında doktorların maaşlarının yükseltilmesi ile ilgili bir çalışma yapılmıştır. Bu düzenleme kabul edilirse maaşı Bin 600 TL olan bir uzman doktorun maaşı yaklaşık 3 Bin liraya yükseltilecektir. Doktorların maaş ve döner sermaye gelirlerinin toplamının yüzde 47'si sabit aylık olarak verilerek emekliliğe yansıtılmak istenmektedir. Hiç şüphesiz ki bu düzenleme sendikamız tarafından olumlu karşılanmakla birlikte eksiktir. Sağlık hizmetini sadece doktorlar veriyor, diğer sağlık personeli önemsizdir diyen bir anlayışın en kötü biçimde yansımasıdır. Sağlık çalışanlarının tam gün yasa tasarısının ilk halinde iyileştirilen haklarının Meclisteki yasa tasarısında tırpanlanmasının ardından şimdide sadece doktorların maaşlarında iyileştirme ve emekliliğe yansıyacak düzenleme yapılması ikinci bir şok olmuştur. Doktorlara bu hak verilirken aynı hakkın hemşireye, ebeye, sağlık memuruna, teknisyene ve sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer personele tanımayarak, onları ayırmak hiçbir adalet anlayışına sığmamaktadır. Ekip işi olan sağlık hizmetini beraber yürüten çalışanlar arasında bu kadar eşitsizlik yapılmamalıdır. Sağlık Bakanlığı'nın hekim dışı sağlık çalışanlarını göz ardı ederek çözümler üretmesi kabul edilemezdir. Doktorların daha iyi çalışma şartlarında hizmet vermesi elbette ki bizimde isteğimizdir. Fakat doktora hak verirken hemşireyi ve diğer sağlık çalışanlarını mahrum bırakmak gibi bir yöntemi de kabul etmemiz mümkün değildir. Çalışma barışını temelinden sarsacak olan bu uygulamanın genişletilerek tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerekmektedir. Aksi halde sağlık çalışanları arasında huzur kalmayacaktır. Maaşların yükseltilerek döner sermayenin bir bölümünün emekliliğe yansıtılması sadece doktorların değil, tüm sağlık çalışanlarının sorunudur. Bunun içinde çözüm tüm çalışanlar için bu hakkı vermektir. Sağlık Komisyonunda bu konu ile ilgili acil düzenleme yapılmalıdır” dedi.
“Sözleşmeli sağlık çalışanlarına kadro verilsin”
Sendika olarak bu haksızlığın karşısında olduklarını belirten Kızılboğa, ‘Sağlıkta çalışma barışını bozmayın' deyip yetkilileri uyararak bu uygulamanın genişletilmesi gerektiğini söyledi.
Son günlerde kamuoyunda sözleşmeli öğretmenlere kadro verilmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma içinde olduğuna dair bilgilerin yansıdığına dikkat çeken Kızılboğa: “Milli Eğitim Bakanı da bu çalışmaları doğrulayarak kadro vereceklerini söylemiştir. Türk Sağlık-Sen olarak kampanyalar başlatarak dilekçelerini Meclise sunduğumuz tüm sözleşmeli personel adına bir kez daha ‘kadroyu verin, çalışanları zulümden kurtarın' diyoruz.  Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun verdiği müjdenin aynısını Sayın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'dan da bekliyoruz. Sayın Bakan Akdağ da Milli Eğitim Bakanı gibi sözleşmeli çalışanını sevindirmeli, sözleşmeli sağlıkçının hakkı olan kadrosunu vermelidir. Bir daha da sözleşmeli personel istihdamına gitmemelidir. Türkiye'nin her yerinde görev yapan 50 bin sözleşmeli personelin feryadını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın duymasını istiyoruz. Artık ailesinden ayrı, geleceğinden ümitsiz sağlık çalışanı kalmaması için sözleşmeli personele kadro verilmelidir. Öğretmenlere bu hak tanınacakken sağlık çalışanını dışarıda bırakmak adaletsizliktir, haksızlıktır. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın