KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Sağlık lisesi öğrencilerine hepatit aşısı yapıldı

Genç İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hastanelerde staj yapacak öğrencilerine hepatit aşısı yaptı.

Sağlık lisesi öğrencilerine hepatit aşısı yapıldı
16 MAYIS 2017 SALI 01:02
0
6041
0
AA aa

Sağlık çalışanları ve sağlık öğrenimi gören öğrencilerin risk grupları içerisinde yer aldığı Viral hepatitler için önümüzdeki eğitim döneminde staj yapacak Genç Anadolu İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi, 3'üncü sınıf öğrencilerine yapılan testlerden sonra 32 öğrenciye aşı yapıldı.

İlaç, iğne veya serumların ağız yolu ile bulaşan hepatit B ve hepatit C fulminan seyir gösteren kronik fazda ise siroz ve hepatoselüler kansere yol açan, sağlık çalışanları ve sağlık öğrenimi gören öğrencilere risk oluşturması nedeniyle Genç İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde sağlık merkezlerinde staj yapacak 3'üncü sınıf 65 öğrencisine yapılan kan ve diğer laboratuvar testlerden sonra risk gurubuna giren 32 öğrenciye aşı yaptırdı.

Hepatitler gurubu öğrencilik döneminde enfeksiyon riskleri içerisinde ön sıralarda yer alan bir hastalık olduğunu belirten İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz, “bunu önlemek için staj yapacak öğrencilerimize bu aşıyı yaptık” dedi.

Yılmaz, “Hastane ortamındaki sağlık çalışanlarının enfeksiyon riskleri içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. İlaç, iğne veya serumla bulaşan hepatit B ve hepatit C virüsü sıklıkla mesleki kazalar sonucunda enfeksiyon nedeni olurken bu kazaların en sık öğrencilik ve işe yeni başlama döneminde yaşandığı bilinmektedir. Bu nedenle önümüz dönemde staj yapacak öğrencilerimiz için koruyucu olsun diye bu hepatitler gurubu açısını yapıyoruz. Yani bu aynı zamanda Türkiye geneli sağlık meslek liselerinde yapılan bir uygulamadır. Bunu tüm öğrencilerimize yaptırmıyoruz. Öncelikle tahlillerini yapıyoruz. Risk altında olan öğrencilerimize aşıyı yapıyoruz. Staj öncesi üç defa aşı yapılacak ve öğrencilerimiz ondan sonra staja başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın