KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Sağlık personeline 'sağlık için… sağlıklı süt için' kampanyası için eğitim veril

Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi'nin desteklediği osteoporozdan (kemik erimesi) başlattığı 'Sağlık için... Sağlıklı süt için' kampanyası kapsamında Merkez Sağlık Ocağı'nda görev yapan hemşire ve sağlık personeline eğitim verildi.

Sağlık personeline `sağlık için… sağlıklı süt için` kampanyası için eğitim veril
28 OCAK 2010 PERŞEMBE 08:37
0
1547
0
AA aa
Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular Dayanışma Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği işbirliğinde Tetra Pak desteği ile daha sağlıklı bir yaşam hedefiyle başlatılan 'Osteoporozdan korunmak için... Sağlık için... Sağlıklı süt için' kampanyası başlatılmıştı.
Kampanya kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez Sağlık Ocağı'nda hemşire ve sağlık personeline eğitim verdi. Halkın osteoporoza (kemik erimesi) karşı bilinçlenmesi için öncelikle sağlık ocağı ve hastane personelinin de konuya ilişkin olarak bilgilendirilmesi gerektiği belirtilen toplantıda, her 3 kadından ve her 5 erkekten 1'inin osteoporoz riski île karşı karşıya olduğu ifade edildi.
Süt, insan organizması için gerekli pek çok besin öğesini bileşiminde hemen hemen yeterli ve dengeli bir şekilde içeren ve insan organizmasında %80 civarında kullanılan çok önemli bir besin maddesi olduğu hatırlatılan toplantıda, “Yaşamın başlangıcından itibaren, her yaş döneminde sağlıklı beslenmede çok önemli bir yere sahip olan sütün, içeriğindeki kalsiyumun, süt ve süt ürünleri olmadan alınması mümkün değildir. Süt tüketimi sağlıklı bir toplum oluşturulmasının yanında osteoporoz gibi ülkemizde özellikle ileri yaş kadınlarda sıklıkla görülen ve tedavisi için bütçemizden önemli bir yer ayırdığımız önlenebilir kemik hastalıklarının görülme sıklığı ve sağlık harcamalarının azaltılmasına da çok önemli bir katkıdır. 2009 yılında programın başlatılmadığı kampanyada Bingöl'ün de içinde bulunduğu 41 ilde program kapsamına alınarak çalışma ülke çapında yaygınlaştırılmıştı. Böylelikle 81 ilde 2010 Nisan ayı itibarıyla eğitimler tamamlanmış olacaktır. Bu kampanya kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz Eğitim Şubesi'nce halka ve sağlık personeline osteoporozdan korunmak için yapılması gerekenler ile sağlıklı süt içiminin özendirilmesi konularında eğitimler verilecek ve bu konuda medya kampanyaları düzenlenecektir. Eğitim kapsamında Birinci Basamak Sağlık kurumlarında görevli sağlık çalışanlarına, İlköğretim Öğrencilerine ve halka yönelik eğitim ve sunumlar düzenlenecek, bilgilendirme afiş ve broşürleri dağıtılacak” denildi.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın