KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Sağlık-sen dava açtı

Hant, sözleşmeli personele kurumlar arası nakil hakkı vermeyen ve eş durumu tayinini kısıtlayan Bakanlar Kurulu Kararının ilgili hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için dava açtıklarını bildirdi...

Sağlık-sen dava açtı
18 MAYIS 2009 PAZARTESİ 08:33
0
1141
0
AA aa
Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar'da Bakanlar Kurulu kararı ile yapılan düzenlemelerden eş durumu tayin hakkını düzenleyen maddedeki kısıtlayıcı hükümler ile kurumlar arası nakil hakkını engelleyen hükmün iptali için 5 Mayıs 2009 tarihinde Danıştay'a dava açtıklarını bildirdi.
Hant: “Sendikamız Hukuk Bürosu tarafından açılan davanın gerekçesinde, genel ve özel kanunlar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevzuatların hiç birinde, çalışanların eş durumu tayin talebinde bulunma hakkını kısıtlayıcı hüküm bulunmadığına işaret edilerek, “sözleşmeli personele ilişkin düzenlemede bu şekilde bir kısıtlama bulunması Anayasa'nın sosyal devlet ilkesine aykırıdır” denildi.  Gerekçede, aynı kurumda, aynı statüde çalışan sözleşmeli personelin bir kısmına tanınan hakkın, bir diğerine kısıtlı şekilde tanınmasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırı olduğu belirtildi” dedi.
KURUMLAR ARASI NAKİL HAKKI YASAKLANAMAZ
Sağlık-Sen'in Danıştay'a açtığı davada ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasları' düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararının kurumlar arası nakil hakkını engelleyen hükmünün de iptalini istendiğini aktaran Hant: “Kurumlar arası naklin usul ve esaslarının kanunlarla belirlendiğine ve Danıştay'ın bu usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleşen nakil taleplerini kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olarak değerlendirdiğine işaret edilen dava dilekçesinde,  “Ancak iptali talep edilen madde hükmünde sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliğine, Anayasa'ya ve Kanunlara aykırı olarak izin verilmemiştir. Yani kadrolu personel ile sözleşmeli personel arasında ayrımcılık ortaya çıkmıştır. İkisi de 657 sayılı yasaya tabi olan bu iki personelden birine tanınan haklar diğerine tanınmamıştır” denildi. Danıştay bu kurumlar arası nakil hakkını engelleyen hükmü iptal ettiği takdirde, üniversitelerde çalışan sözleşmeli personel tayin hakkına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

bingölmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
17.08.2026
01:17
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl bağımlılıkla mücadele için sahada
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede farkındalığı artırmak ve ihtiyaç duyan vatandaşları doğru desteğe yönlendirmek amacıyla pazar yeri, cadde ve kahvehanelerde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.
17.08.2026
01:16
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Atıl alan modern dil merkezine dönüştürüldü
Zazaca ve Kürtçenin de aralarında bulunduğu farklı dillerde uluslararası geçerliliğe sahip sınavların yapılabileceği 30 bilgisayarlı Dil Laboratuvarı ve Yabancı Dil e-Sınav Merkezi hizmete açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın