KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Sağlık-sen kongresi gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Bingöl Şubesi ikinci olağan genel kurulu büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Sağlık-sen kongresi gerçekleştirildi
12 OCAK 2009 PAZARTESİ 10:34
0
1498
0
AA aa
Belediye hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mahfuz Sunar, Sağlık Sen Elazığ, Diyarbakır yöneticileri ve çok sayıda kurum ve kuruluş amirleri katıldı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, ilk olarak kadın erkek, genç yaşlı demeden Devlet Terörü uygulayarak Filistin halkını katleden İsrail'i kınadıklarını söyledi.         
 Sağlık- Sen Bingöl şubesinin, hak arama mücadelesinde bu günkü yere gelmesinde kuruluşundan bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden Hant; “Sendikacılık üyelerine ve topluma faydalı hizmetler üretme yeridir. Bizlerde sendikacılık yaparken üyelerimize hizmet götürme, ülke meselelerine çözüm ortağı olma; globalleşen dünyadan uzaklaşmadan kendi öz değerlerimizi koruyarak salt ücret sendikacılığı yapmadan diklenmeden dik duruşumuzu kaybetmeden  etkin hizmet sendikacılığı yapmaktır. Değişen şartlar içinde üyelerine çok çeşitli faydalar sağlamayı sendikacılığın gereği saymaktayız. Malumunuz 4688 sayılı kamu çalışanları sendikaları kanunu mucibince kurulan ama bir yetki tanınmayan sendikacılık anlayışında bizler üzerimize düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirirken maalesef hükümet bu kamu çalışanlarının mağduriyetlerin giderilmesi noktasında üzerine düşeni yapmamaktadır” ifadelerini kullandı.
 Ülke genelinde ücret adaletsizliğinin halen devam etmekte olduğunu dile getiren Hant, “Yönetimde liyakat esasları gözetilmemekte kazanılan hakları nasıl elimizden alacaklarının hesapları yapılıyor gibi davranışlar sergilenmektedir. Grev ve toplu sözleşmenin olmadığı, eşit işe eşit ücretin verilmediği, aynı eğitimi görmüş aynı işi yapıp ve aynı ortamda çalıştığı halde farklı ücret alan çalışanların olduğu bir iş kolunda sendikacılığın ne kadar zor olduğunu halimize bakarsanız anlarsınız. Çalışanı eşi ile işi arasında tercihe zorlayan bir anlayışı ret ediyoruz.  Bakanlığımız 657, 4/b,4924/c, vekil ebe hemşire beş farklı statüde elaman çalıştırıp her birine farklı uygulama ve farklı ücretlendirme yapmaktadır. Bu uygulama dünyanın neresinde var lütfen sağlıkta dönüşüm programının başında olanlar bunu araştırıp kamuoyuna açıklasınlar” talebinde bulundu.
 2009 yılının sendikalarının yetki yılı olacağını olacağı söyleyen hant; “Bu gün burada siz değerli delegelerimizin verdiği destek ve yukarıda saymış olduğumuz insani ve demokratik taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesinin de yolunu açacaktır” ifadesini kullandı.
 Yönetim kuruluna seçilen isimler
Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Nedim Hant yeniden başkanlığa getirilirken yönetim kurulu asil üyelikleri ise bu isimlerden oluştu.  
Nedim Hant, Şaban Aybek, Bilal Arslan, Bayram Himyeri, Tekin Gönç, Sinan Bozaba ve Musa Tavlar.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın