KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Sağlık-sen mesai sorununu yargıya taşıdı

Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, Sağlık Bakanlığı'nın son olarak yayımlamış olduğu mesai saatleri ile ilgili genelge hakkında genel merkez nezdinde dava açıldığını bildirdi.
 

Sağlık-sen mesai sorununu yargıya taşıdı
02 EKİM 2010 CUMARTESİ 10:28
0
1893
0
AA aa
Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın son olarak yayımlamış olduğu mesai saatleri ile ilgili genelge hakkında genel merkez nezdinde dava açıldığını söyleyerek, “Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tam Gün Yasası ile 31 Temmuz 2010 tarihinden itibaren günlük mesai saatlerinin 9 saatten 8 saate inmesinin ardından uygulamaya ilişkin genelge yayımlamıştı. Sağlık çalışanlarının işe geliş ve gidiş saatlerinde değişiklik getirmeyen, ayrıca fiilen uygulanma şansı bulunmayan öğle tatili ihdası gerçekleştiren söz konusu genelgeye itiraz eden sendikamız; sağlık çalışanlarının yıllardır yaşadığı mesai adaletsizliğinin devamı anlamına gelen genelgenin değiştirilmesi talebiyle Sağlık Bakanlığı'na başvurmuştu.”
“Sendikamızın başvurusu üzerine Bakanlık, mesai saatleri ile ilgili yayımladığı genelgede düzenlemeye gitmesine rağmen, yapılan düzenleme kesintisiz sağlık hizmeti sunan personelin mesaileri konusundaki muğlâklığı gidermedi. Bunun üzerine Sendikamız Hukuk Bürosu, Bakanlık genelgesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açtı.”
“Dava dilekçesinde, kesintisiz sağlık hizmeti sunan bir personelin günlük mesainin yasa gereği 8 saatin sonunda bitmesi gerektiği belirtilerek, genelge ile sağlık çalışanlarının fiilen 9 saat çalışmaya devam ettiği, bu durumun Anayasaya aykırılık teşkil ettiği kaydedildi.”
“Dava dilekçesinde ayrıca; 657 Sayılı DMK'na göre kesintisiz hizmet verilen kurumların mesai düzenlemesinde Devlet Personel Başkanlığı'nın muvafakati gerektiğine işaret edilerek, Bakanlığın yayınladığı genelge ile bu konuda il valilikleri yetkilendirmesinin hukuka aykırı olduğu vurgulandı” dedi.

 

Bakanlık genelgesinde sağlık çalışanlarının günlük mesaisinin 8 saate indiği belirtildiği halde, geçmişle bugün arasında değişen bir şey olmadığını söyleyen Hant, Bakanlığın kesintisiz sağlık hizmeti sunulan birimlerde çalışanların mesaileri ile ilgili tasarrufu kurumlarına bırakmasıyla keyfi uygulamaların yolunu açtığını ifade ederek, "Biz kesintisiz hizmet sunan kamuda çalışan personelin 8 saatin sonunda mesailerinin bitmesini ve bu uygulamanın Bakanlık talimatı ile Türkiye'nin her köşesinde aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2025
17:53
Bingöl`de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, tabanca ve fişek ele geçirildi.
02.07.2025
15:56
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Yılın ilk 6 ayına ait Yİ-ÜFE verileri doğrultusunda benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dikkat çeken oranlarda artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın (Perşembe) itibarıyla ÖTV kaynaklı otomatik zam yansıyacak.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın