KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Sağlık sorunları raporlaştırıldı

BİN-HASAD Derneği tarafından sağlık alanında hazırlanan yıllık raporda, genel olarak hastanelerdeki doktor yetersizliği ve hastaların karşılaştıkları sorunlar ön plana çıktı.

Sağlık sorunları raporlaştırıldı
30 ARALIK 2015 ÇARŞAMBA 23:24
0
1454
0
AA aa

 Bingöl Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım hizmetleri Derneği (BİN-HASAD) yıllık raporunda Bingöl'deki hastanelerin durumu değerlendirildi. Raporda, genel olarak hastanelerdeki doktor yetersizliği ve hastaların karşılaştıkları sorunlar ön plana çıktı.

BİN-HASAD Başkanı Mehdi Değişman, 2015 yılının ikinci yarıyılında yaptıkları ziyaretlerde; hasta memnuniyeti ile sorun ve sıkıntıların yer aldığı anket ile hazırladıkları raporu açıkladı.

Raporda Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Ağız-Diş Sağlığı Hastanesi'ne başvuran hastaların memnuniyet ve sıkıntıları yer aldı.

Raporda, hastanelerde özellikle doktor sayısı yetersizliği, bazı branşlarda uzman doktor eksikliği, cihaz eksikliğinden kaynaklı sorunlar, fiziki mekân yetersizliği, çalışanların mesai saatleri konusundaki uyumsuzluğu hastaların önde gelen problemleri olarak görüldü.

Dernek Başkanı Değişman, 400 hasta üzerinden yaptıkları anket sonucunda ortaya çıkan sonucu hazırlanan rapor ile açıkladı.

“BİNGÖL DEVLET HASTANESİ'NDE UZMAN DOKTOR, HASTA MAHREMİYETİ VE FİZİKİ MEKÂN YETERSİZLİĞİ MEVCUT”

Değişman, Raporda Bingöl Devlet Hastanesi'nde yaşanan sorunlar özellikle doktor sayısı yetersizliği, uzman doktor eksikliği, çalışma düzeninde yaşanan sorunlar, cihaz yetersizliği, temizlik konusunda daha özenli olunması, kan grubu ve raporlarda yüksek ücret alınması, yeterli bilgilendirme ve yönlendirme yapılmaması, hasta mahremiyeti ile ilgili eksiklik, fiziki mekân yetersizliği gibi hususlardan oluştuğunu söyledi.

“KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ'NDE UZMAN DOKTOR EKSİKLİĞİ VAR”

Hastanelerde yaşanan sıkıntıları anlatan Değişman, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde de doktor sayısı yetersizliği, uzman doktor eksikliği, bazı personelin kaba tavrı, çalışma disiplini, cihaz eksikliğinden kaynaklı sorunlar, mahremiyet konusunda eksiklik, acil birimde doktor, personel, güvenlik ve temizlik sorunları yer aldığını belirtti.

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ'NDE DOKTOR SAYISINDAKİ YETERSİZLİK DEVAM EDİYOR”

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde ise yine doktor sayısındaki yetersizlik ön plana çıktığını ifade eden Değişman, bazı personelin kaba tavırları, randevularda uzun süreli gün verilmesi, sorunların idare tarafından göz ardı edilmesi, yapılan protez dişlerde malzeme ve işçilik kalitesinde yaşanan sorunlar ve mesai saatlerine riayet edilmemesi gibi sorunlara dikkat çekti.

BİN-HASAD Başkanı Değişman, 2015 yılının ilk 6 aylık dönemini kapsayan hasta memnuniyetlerini belirten raporu da ilgili makamlara sunarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmalarına rağmen sorunların çözümüne yönelik herhangi bir iyileştirme olmadığını belirterek, amaçlarının ilgili kurumlarla istişare halinde olarak hastaların yaşadığı sorun ve sıkıntıların çözümlenmesi olduğunun altını çizdi.

“YENİ HASTANE BİNASININ DA BİRAN ÖNCE FAALİYETE GEÇİRİLMESİ HASTALAR İÇİN ÖNEMLİ”

Değişman, ayrıca yeni hastane binasının da biran önce faaliyete geçirilmesi hususunun hastalar için önemli bir konu olduğuna da vurgu yaparak, “il dışına yapılan sevklerin genel nedeninin Bingöl'deki sağlık kuruluşlarındaki fiziki mekan, doktor sayısı ve cihaz yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

“İL DIŞINA YAPILAN SEVKLERDE HASTALARIN MADDİ VE MANEVİ BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYOR”

İl dışına yapılan sevklerde hastaların maddi ve manevi büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Değişman, hastaların en büyük beklentilerinin başında yeralan yeni hastane binasının biran önce açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Değişman, ayrıca hastanelerde yaşanan sorunların sağlık çalışanlarını da olumsuz yönde etkilediğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın