HEP-SEN sendikasının günlerdir sosyal medyada dile getirdiği, Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji birimlerinde fazla mesai yaptırılan çalışanların birçoğunda tiroit nodülü tespit edildiği, çalışanlara mobbing uygulandığı ve fazla mesaiye zorlandıkları iddiaları üzerine Bingöl Devlet Hastanesi personelleriyle görüşüldü.
HEP-SEN'in iddiası neydi?
Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi'nde fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde, çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmış; ne yazık ki arkadaşlarımızın birçoğunda tiroit nodülü tespit edilmiştir. İşveren pozisyonundaki idarenin, çalışan sağlığını hiçe sayarak yaptığı ihlaller bardağı taşırmıştır. Hep-Sen Bingöl Şubemizin tavsiyesi ile konu Genel Merkez'imizce tüm boyutları ile ele alınmıştır. Genel merkezimiz tüm unsurları ile çalışan sağlığı için, çalışanlara uygulanan baskılar için eylem kararı almıştır. Bingöl'de görev yapan tüm sağlık emekçilerini meydanlara davet ediyoruz.”
TİROİT NODÜLÜ TESPİT EDİLDİ Mİ?
Bingöl Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitesi'nde görevli personeller yaşananları tek tek anlatırken, sorulara da yanıt verdiler. İşte o beyanlar…
“Radyasyon yayan skopi cihazının bulunduğu Anjiyografi Ünitesi'nde 5 teknisyen, 9 hemşire görev yapıyor. Bunların 7'sinde daha önceki taramalarda da tiroit nodülü tespit edilmiştir. 2 hemşireden biyopsi alındı, 1 hemşire de riskli nodül dolayısıyla ameliyat oldu. Tiroit nodülünün tiroit kanserine çevirme durumu söz konusudur: Ancak bu herkeste olan bir durum değil. Olsa bile, yayılan bir kanser türü değil. Yıl içerisinde iki defa kontroller yapılıyor. Olası durumda erken müdahaleyle nodüller alınarak kanserin önüne geçilebiliyor. İddialar üzerine 3 ayrı cihazla yapılan ortam ölçümlerinde radyasyon kaçağına rastlanmadı. Tüm çalışanlar düzenli olarak koruyucu kıyafet ve ekipmanlarını kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir.”
FAZLA MESAİYE ZORLANIYORLAR MI?
“Yönetmelikte radyasyonlu birimlerde çalışan personellerin haftalık çalışma saati 35 saati geçemez. Anjiyo ünitesindeki radyoloji teknisyenleri fazla mesai yapmak istemese de, personel yetersizliğinden dolayı her bir görevli, son altı ayda aylık ortalama 30 saat civarında ek mesai yapmıştır.
İlimiz Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre radyoloji teknisyeni doluluk oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Bingöl merkez nüfusuna göre 55 civarında radyoloji teknisyeni bulunuyor. Bu teknisyenlerin, radyasyondan kaynaklı yıllık şua izinleri 30 gündür. 30 gün de normal izinleri var. Haliyle, her ay ortalama 5 personel izinli oluyor. Bu da fazla mesaiye neden oluyor.
Mevcut radyoloji personel sayısına göre ek mesaisiz hizmet verilmeye kalkılırsa, halkın büyük çoğunluğu çevre illere gitmek zorunda kalacak, bazı birimleri kapatma zorunluluğu doğacak. Örneğin, anjiyo bölümünün kapatılması, birçok hastanın erken müdahale yetersizliği nedeniyle çevre il yollarında hayatını kaybetmesi demektir.
Anjiyo ünitesi birimindeki hemşirelere talep ve rızaları doğrultusunda ek mesai yazılmıştır. Özellikle idareye baskı kurulup personel talep edilmemiştir ek mesai nedeniyle. Bu hususta idarenin kusuru, hemşirelerin 35 saatin üzerinde çalıştırılmaması gerekirken çalıştırılmış olması. Burada da talep ve rıza, hemşirelerin kendilerine aittir. İdare de personel yetersizliğinden dolayı göz yummuştur. Bu hususta personellere bir mobbing uygulandığına şahit olmadık”
EK MESAİYE KALMA NEDENLERİ NELER?
“Bütün personeller, mali koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle ek mesaiye gönüllü olarak katılmakta. İdarenin zorla ek mesai yaptırma durumu yok. Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre personel yeterli görülse de, maalesef birim sayısına göre yetersiz kalmak ve bundan dolayı da halkın mağdur edilmemesi de göz önünde bulundurularak ek mesai yapılmaktadır. Personel durumuna göre çalıştırılması halinde, mesai saatlerinin haricinde acil anjiyo vakalarının çevre illere sevki, MR, Tomografi gibi hizmetlerin mesai sonrası yapılamaması demektir.”
Devlet hastahanesi tüm yönetim görevden alınmalı Bingöl il sağlık müdürlüğü yapacak kapasitede değil başhekim millet vekilleri nerede kendisi orada, ceket neredeyse tutacak hastahane başhekimliği yapacak pozisyonda değil görevden alınması lazım müdür dağdan bol bol resim çeker artık
Taht kavgaları kim kimin ayağını kaydırırsa. Bir de Boşhekim Tatlı diye biri var tam facia, kaos ama koltuk sevdalısı, yalaka sağlık müdürü olmak için her taklayı atıyor hastane diye birşey kalmamış tımarhane olmuş utanmadan müdür olacakmış
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
29.10.2026
16:48
Bingöl'de Cumhuriyet'in 103'üncü yılı coşkuyla kutlandı
Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Programa Vali Cahit Çelik, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
28.10.2026
23:41
Bingöl'de kasımın ikinci yarısına dikkat!
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın