HEP-SEN sendikasının günlerdir sosyal medyada dile getirdiği, Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji birimlerinde fazla mesai yaptırılan çalışanların birçoğunda tiroit nodülü tespit edildiği, çalışanlara mobbing uygulandığı ve fazla mesaiye zorlandıkları iddiaları üzerine Bingöl Devlet Hastanesi personelleriyle görüşüldü.
HEP-SEN'in iddiası neydi?
Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi'nde fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde, çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmış; ne yazık ki arkadaşlarımızın birçoğunda tiroit nodülü tespit edilmiştir. İşveren pozisyonundaki idarenin, çalışan sağlığını hiçe sayarak yaptığı ihlaller bardağı taşırmıştır. Hep-Sen Bingöl Şubemizin tavsiyesi ile konu Genel Merkez'imizce tüm boyutları ile ele alınmıştır. Genel merkezimiz tüm unsurları ile çalışan sağlığı için, çalışanlara uygulanan baskılar için eylem kararı almıştır. Bingöl'de görev yapan tüm sağlık emekçilerini meydanlara davet ediyoruz.”
TİROİT NODÜLÜ TESPİT EDİLDİ Mİ?
Bingöl Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitesi'nde görevli personeller yaşananları tek tek anlatırken, sorulara da yanıt verdiler. İşte o beyanlar…
“Radyasyon yayan skopi cihazının bulunduğu Anjiyografi Ünitesi'nde 5 teknisyen, 9 hemşire görev yapıyor. Bunların 7'sinde daha önceki taramalarda da tiroit nodülü tespit edilmiştir. 2 hemşireden biyopsi alındı, 1 hemşire de riskli nodül dolayısıyla ameliyat oldu. Tiroit nodülünün tiroit kanserine çevirme durumu söz konusudur: Ancak bu herkeste olan bir durum değil. Olsa bile, yayılan bir kanser türü değil. Yıl içerisinde iki defa kontroller yapılıyor. Olası durumda erken müdahaleyle nodüller alınarak kanserin önüne geçilebiliyor. İddialar üzerine 3 ayrı cihazla yapılan ortam ölçümlerinde radyasyon kaçağına rastlanmadı. Tüm çalışanlar düzenli olarak koruyucu kıyafet ve ekipmanlarını kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir.”
FAZLA MESAİYE ZORLANIYORLAR MI?
“Yönetmelikte radyasyonlu birimlerde çalışan personellerin haftalık çalışma saati 35 saati geçemez. Anjiyo ünitesindeki radyoloji teknisyenleri fazla mesai yapmak istemese de, personel yetersizliğinden dolayı her bir görevli, son altı ayda aylık ortalama 30 saat civarında ek mesai yapmıştır.
İlimiz Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre radyoloji teknisyeni doluluk oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Bingöl merkez nüfusuna göre 55 civarında radyoloji teknisyeni bulunuyor. Bu teknisyenlerin, radyasyondan kaynaklı yıllık şua izinleri 30 gündür. 30 gün de normal izinleri var. Haliyle, her ay ortalama 5 personel izinli oluyor. Bu da fazla mesaiye neden oluyor.
Mevcut radyoloji personel sayısına göre ek mesaisiz hizmet verilmeye kalkılırsa, halkın büyük çoğunluğu çevre illere gitmek zorunda kalacak, bazı birimleri kapatma zorunluluğu doğacak. Örneğin, anjiyo bölümünün kapatılması, birçok hastanın erken müdahale yetersizliği nedeniyle çevre il yollarında hayatını kaybetmesi demektir.
Anjiyo ünitesi birimindeki hemşirelere talep ve rızaları doğrultusunda ek mesai yazılmıştır. Özellikle idareye baskı kurulup personel talep edilmemiştir ek mesai nedeniyle. Bu hususta idarenin kusuru, hemşirelerin 35 saatin üzerinde çalıştırılmaması gerekirken çalıştırılmış olması. Burada da talep ve rıza, hemşirelerin kendilerine aittir. İdare de personel yetersizliğinden dolayı göz yummuştur. Bu hususta personellere bir mobbing uygulandığına şahit olmadık”
EK MESAİYE KALMA NEDENLERİ NELER?
“Bütün personeller, mali koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle ek mesaiye gönüllü olarak katılmakta. İdarenin zorla ek mesai yaptırma durumu yok. Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre personel yeterli görülse de, maalesef birim sayısına göre yetersiz kalmak ve bundan dolayı da halkın mağdur edilmemesi de göz önünde bulundurularak ek mesai yapılmaktadır. Personel durumuna göre çalıştırılması halinde, mesai saatlerinin haricinde acil anjiyo vakalarının çevre illere sevki, MR, Tomografi gibi hizmetlerin mesai sonrası yapılamaması demektir.”
Devlet hastahanesi tüm yönetim görevden alınmalı Bingöl il sağlık müdürlüğü yapacak kapasitede değil başhekim millet vekilleri nerede kendisi orada, ceket neredeyse tutacak hastahane başhekimliği yapacak pozisyonda değil görevden alınması lazım müdür dağdan bol bol resim çeker artık
Taht kavgaları kim kimin ayağını kaydırırsa. Bir de Boşhekim Tatlı diye biri var tam facia, kaos ama koltuk sevdalısı, yalaka sağlık müdürü olmak için her taklayı atıyor hastane diye birşey kalmamış tımarhane olmuş utanmadan müdür olacakmış
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın