HEP-SEN sendikasının günlerdir sosyal medyada dile getirdiği, Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyoloji birimlerinde fazla mesai yaptırılan çalışanların birçoğunda tiroit nodülü tespit edildiği, çalışanlara mobbing uygulandığı ve fazla mesaiye zorlandıkları iddiaları üzerine Bingöl Devlet Hastanesi personelleriyle görüşüldü.
HEP-SEN'in iddiası neydi?
Hep-Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bingöl Devlet Hastanesi'nde fazla mesai yaptırılması yasak olan radyoloji birimlerinde, çalışma arkadaşlarımıza fazla mesai yaptırılmış; ne yazık ki arkadaşlarımızın birçoğunda tiroit nodülü tespit edilmiştir. İşveren pozisyonundaki idarenin, çalışan sağlığını hiçe sayarak yaptığı ihlaller bardağı taşırmıştır. Hep-Sen Bingöl Şubemizin tavsiyesi ile konu Genel Merkez'imizce tüm boyutları ile ele alınmıştır. Genel merkezimiz tüm unsurları ile çalışan sağlığı için, çalışanlara uygulanan baskılar için eylem kararı almıştır. Bingöl'de görev yapan tüm sağlık emekçilerini meydanlara davet ediyoruz.”
TİROİT NODÜLÜ TESPİT EDİLDİ Mİ?
Bingöl Devlet Hastanesi Anjiyografi Ünitesi'nde görevli personeller yaşananları tek tek anlatırken, sorulara da yanıt verdiler. İşte o beyanlar…
“Radyasyon yayan skopi cihazının bulunduğu Anjiyografi Ünitesi'nde 5 teknisyen, 9 hemşire görev yapıyor. Bunların 7'sinde daha önceki taramalarda da tiroit nodülü tespit edilmiştir. 2 hemşireden biyopsi alındı, 1 hemşire de riskli nodül dolayısıyla ameliyat oldu. Tiroit nodülünün tiroit kanserine çevirme durumu söz konusudur: Ancak bu herkeste olan bir durum değil. Olsa bile, yayılan bir kanser türü değil. Yıl içerisinde iki defa kontroller yapılıyor. Olası durumda erken müdahaleyle nodüller alınarak kanserin önüne geçilebiliyor. İddialar üzerine 3 ayrı cihazla yapılan ortam ölçümlerinde radyasyon kaçağına rastlanmadı. Tüm çalışanlar düzenli olarak koruyucu kıyafet ve ekipmanlarını kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir.”
FAZLA MESAİYE ZORLANIYORLAR MI?
“Yönetmelikte radyasyonlu birimlerde çalışan personellerin haftalık çalışma saati 35 saati geçemez. Anjiyo ünitesindeki radyoloji teknisyenleri fazla mesai yapmak istemese de, personel yetersizliğinden dolayı her bir görevli, son altı ayda aylık ortalama 30 saat civarında ek mesai yapmıştır.
İlimiz Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre radyoloji teknisyeni doluluk oranı yüzde 90'ın üzerindedir. Bingöl merkez nüfusuna göre 55 civarında radyoloji teknisyeni bulunuyor. Bu teknisyenlerin, radyasyondan kaynaklı yıllık şua izinleri 30 gündür. 30 gün de normal izinleri var. Haliyle, her ay ortalama 5 personel izinli oluyor. Bu da fazla mesaiye neden oluyor.
Mevcut radyoloji personel sayısına göre ek mesaisiz hizmet verilmeye kalkılırsa, halkın büyük çoğunluğu çevre illere gitmek zorunda kalacak, bazı birimleri kapatma zorunluluğu doğacak. Örneğin, anjiyo bölümünün kapatılması, birçok hastanın erken müdahale yetersizliği nedeniyle çevre il yollarında hayatını kaybetmesi demektir.
Anjiyo ünitesi birimindeki hemşirelere talep ve rızaları doğrultusunda ek mesai yazılmıştır. Özellikle idareye baskı kurulup personel talep edilmemiştir ek mesai nedeniyle. Bu hususta idarenin kusuru, hemşirelerin 35 saatin üzerinde çalıştırılmaması gerekirken çalıştırılmış olması. Burada da talep ve rıza, hemşirelerin kendilerine aittir. İdare de personel yetersizliğinden dolayı göz yummuştur. Bu hususta personellere bir mobbing uygulandığına şahit olmadık”
EK MESAİYE KALMA NEDENLERİ NELER?
“Bütün personeller, mali koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle ek mesaiye gönüllü olarak katılmakta. İdarenin zorla ek mesai yaptırma durumu yok. Personel Dağılım Cetveli'ne (PDC) göre personel yeterli görülse de, maalesef birim sayısına göre yetersiz kalmak ve bundan dolayı da halkın mağdur edilmemesi de göz önünde bulundurularak ek mesai yapılmaktadır. Personel durumuna göre çalıştırılması halinde, mesai saatlerinin haricinde acil anjiyo vakalarının çevre illere sevki, MR, Tomografi gibi hizmetlerin mesai sonrası yapılamaması demektir.”
Devlet hastahanesi tüm yönetim görevden alınmalı Bingöl il sağlık müdürlüğü yapacak kapasitede değil başhekim millet vekilleri nerede kendisi orada, ceket neredeyse tutacak hastahane başhekimliği yapacak pozisyonda değil görevden alınması lazım müdür dağdan bol bol resim çeker artık
Taht kavgaları kim kimin ayağını kaydırırsa. Bir de Boşhekim Tatlı diye biri var tam facia, kaos ama koltuk sevdalısı, yalaka sağlık müdürü olmak için her taklayı atıyor hastane diye birşey kalmamış tımarhane olmuş utanmadan müdür olacakmış
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın