KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Sağlıkçılara lisans tamamlama başvuruları başladı

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, lisans tamamlama hakkı tanınan sağlık çalışanlarının ön başvurularının Ağustos ayı içinde alınacağı bildirildi...

Sağlıkçılara lisans tamamlama başvuruları başladı
07 AĞUSTOS 2009 CUMA 08:12
0
1379
0
AA aa
Yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokol çerçevesinde ön lisans mezunu hemşire ve sağlık memurları için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, ebeler için Erzurum Atatürk Üniversitesi, sağlık eğitim enstitüsü mezunları için ise Malatya İnönü Üniversitesinde lisans tamamlama programı açılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, 2009-2010 eğitim öğretim döneminde lisans tamamlama programına başlayacak ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitüsü mezunlarının ön başvuruları Ağustos ayı sonuna kadar alınacak.

Sağlık Bakanlığı, www.saglik.gov.tr adresine ön başvurularını yapanlara ait listeyi Ağustos sonuna kadar ilgili üniversitelere gönderecek.

Ön lisans mezunu hemşire, ebe ve sağlık memurlarına 2 yıllık programı tamamlamak için 4 yıl, sağlık eğitim enstitüsü mezunlarına ise 1 yıllık programı tamamlamak için 2 yıl süre tanınacak.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konuya ilişkin açıklamasında, lisans tamamlama programı sadece ebe, hemşire, sağlık memuru ve sağlık eğitim enstitü mezunları ile sınırlı kalsa da gelinen aşamayı önemli saydıklarını, bu hakkın tüm sağlık çalışanlarına tanınması için çabalarının devam edeceğini belirtti.



AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın