KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Sağlık_sen'den açıklama

Sağlık – Sen: Görevde yükselme sınav başvuruları ve 4/B'li personelin eş durumu kura sonuçları açıklandı.

Sağlık_sen`den açıklama
26 KASIM 2009 PERŞEMBE 14:55
0
1921
0
AA aa
 
Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim HANT, görevde yükselme sınavı ve 4/B'li sözleşmeli personel eş durumu kura sonuçları ile ilgili bir yazılı basın açıklaması düzenledi. Hant, şöyle konuştu: “Sendikamızın girişimleri sonucu çözüme kavuşan görevde yükselme sınavı ile ilgili süreç başladı. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, görevde yükselme sınavı ile ilgili takvimi açıkladı.
Sağlık çalışanların yıllardır beklediği görevde yükselme için sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulunun Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile 9 Eylül 2009 tarihinde yaptığı görüşme sonrası, 2830 kadro ihdas edildiğini, görevde yükselme eğitimlerinin ise il düzeyinde yapılacağını açıklamıştık. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, görevde yükselme eğitimi başvurularının 1 Aralık- 10 Aralık 2009 tarihleri arasında alınacağını, eğitimlerin Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği(VHKİ) memur ve şoför unvanlarında Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğünün belirleyeceği illerde İl Sağlık Müdürlüklerince yapılacağını, Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü unvanlarında ise görevde Yükselme Eğitimlerinin Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün belirleyeceği yerde merkezi olarak yapılacağını açıkladı. Personel Genel Müdürlüğü açıklamasında ayrıca VHKİ, memur, şoför, şef unvanlarında standart yönetmeliğine göre boş kadro bulunması kaydıyla öncelikle kadrosunun bulunduğu ildeki birimlere, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sınav puanı ve tercihleri dikkate alınarak yerleştirileceği de belirtildi. Geçmişteki uygulamalarda olmayan ve Sendikamızın talebi doğrultusunda alınan bu karar çerçevesinde, sınavda başarılı olup atamaya hak kazanan personel, istediği takdirde ve boş kadro bulunması halinde, kadrosunun bulunduğu ile atanabilecek.2830 kadro için yapılacak görevde yükselme sınavına bu oranın 3 katı düzeyinde başvuru yapılabilecek.Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki lise ve üstü öğrenime sahip çalışanlar için 2000 VHKİ, 250 memur,  250 şoför, 250 şef, kadrosu ihdas edilirken, bununla birlikte, 25 Hastane Müdürü, 25 Hastane Müdür Yardımcısı, 30 Şube Müdürü kadrosu açıldı.”
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber servisi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın