KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Sağlıkta kritik yasa Meclis'e geldi

ANKARA'dan sağlık alanındaki kritik yasa teklifine ilişkin son dakika haberler geldi. Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifle tüp bebek için 40 yaş kriteri getiriliyor

Sağlıkta kritik yasa Meclis`e geldi
30 EKİM 2018 SALI 11:50
0
5976
0
AA aa

AK Parti'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için hazırladığı yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Başkanlığına sunulan teklif 44 maddeden oluşuyor. Teklifin perşembe günü Meclis Sağlık Komisyonu'nda görüşülmesi öngörülüyor. İşte o yasa teklifinden satır başları...

- Yasa teklifine göre, sağlıkta şiddette failler artık karakoldan serbest kalmayacak, savcılığa sevk edilecek.

- Teklifle ilaç tedarik zincirine aykırı hareket edenlere yaptırım artacak. Sağlık Bakanlığı'ndan izinsiz ilaç satışı yapanlara 300 bin TL'ye kadar ceza verilecek.

- Yığılma varsa aile hekimi hastayı başka aile hekimine yönlendirebilecek.

TÜP BEBEKTE 40 YAŞ SINIRI: Evli olanların tıbbı olarak çocuk sahibi olmayacaklarını, yardımcı üreme yöntemleri ile çocuk sahibi olacağının rapor olarak kanıtlayacak.

Tüp bebek tedavisinde daha önce 38 olan yaş sınırı 40'a çıkarılacak. Kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olması,
Tüp bebek deneme sınırı ise 3 olacak.

SİGARA: Sigara açıkta değil kapalı dolapta satılacak. Kapalı dolapta sigara satma zorunluluğuna uymayana 5 bin TL ceza uygulanacak. 
Tütün ürünleri reklamları sinema salonları ve sosyal medyada yapılmayacak. Tütün ürünlerindeki uyarı yazıları büyütülecek.

-Taşıyıcı annelik : Üremeye yardımcı tedavi işlemleri kapsamında uygulanabilen donasyon, üreme hücreleri ve embriyonun başkalarında kullanılması, taşıyıcı annelik gibi işlemlere izin verilmediğinden, bu konudaki kuralları ihlal edenlere cezai müeyyideler getirilecek.

-Organ naklinin; alıcının en az iki yıldan beri fiilen birlikte yaşadığı eşi ile dördüncü dereceye kadar (dördüncü derece dâhil) kan ve kayın hısımlarından yapılabileceği; bunların dışında kalan canlıdan organ nakillerinin Organ Nakli Değerlendirme Etik Komisyonlarının etik açıdan değerlendirmesiyle gerçekleştirilecek.

Kaynak: İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın