KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Sağlıkta şiddetti sahnelediler

Türkiye'de yaşanan sağlıktaki şiddet sorunu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bingöl Temsilciliği tarafından hazırlanan tiyatro oyunuyla gözler önüne serildi.

Sağlıkta şiddetti sahnelediler
26 ARALIK 2013 PERŞEMBE 08:25
0
1612
0
AA aa

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı SES Bingöl temsilciliği, sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan SES Bingöl Temsilcisi Ömer Baraç, Türkiye'nin sosyal haklarının gasp edilmesiyle emekçilerin yaşamını doğrudan etkileyen bir dönemden geçtiğini söyledi.

Baraç: “Türkiye'de gelir adaletsizliği, emeğin güvencesizleştirilmesi, ücretlerin düşürülmesi ve sosyal hakların gasp edilmesiyle emekçilerin yaşamını doğrudan etkileyen bir dönemden geçmekteyiz. Bugüne kadar iktidara gelen sermayeye gözü dönmüş tüm iktidarların işbirliğiyle kamuların adım, adım ticaretleştirilmesi süreci çalışanların güvencesizleştirilmesiyle paralel olarak hayata geçirilmiştir. 11 yıllık AKP hükümeti, kamu alanındaki yıkıcı manifestonun gün geçtikçe arttığı tarihi bir dönem noktası olmuştur. Tüm çalışanlar gibi kamu emekçileri sendikal hak ve özgürlükleri her geçen gün bunalmaktadır. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere en temel haklar büyük ölçüde ticaretleştirilmiş birçok kamu özelleştirilme yoluyla sermayeye peşkeş çekilmiştir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından mizahi bir üslupla sergilenen tiyatro oyunuyla, doktorundan, hemşiresine, hizmetlisinden sağlık memuruna kadar tüm sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sağlıkta şiddete dikkat çekilmek istendi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın