KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Sağlıkta yeni dönem

Bugün itibariyle devlet hastanelerinde hizmet kalitesi daha da artacak. KHB Genel Sekreteri ve diğer atamaların yapıldığı Bingöl’de görev dağılımları şöyle gerçekleşti:

Sağlıkta yeni dönem
02 KASIM 2012 CUMA 01:53
0
2746
0
AA aa

‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği, bakanlığa bağlı hastanelerin tek çatı altında yönetilmesini sağlayacak. Birleşmeyle birlikte; hastanelerdeki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Sağlıkta uygulanan dönüşüm projesi kapsamında, 02 Kasım 2011'de çıkarılan 663 sayılı kanun hükmünde kararnameyle dönüşüm sürecinde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelindeki 842 kamu hastanesini il bazında bölgelere ayırarak birleştirdi. Bakanlık, bu hastaneleri yönetecek 100 Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri'nin (CEO) listesini hazırlayarak atamalarını yapmaya başladı.

ÖZEL HASTANELERİN KULLANDIĞI MODEL

Yeni sistemde hastane yönetimleri baştan değişecek. Buna göre, illerdeki hastaneler genel sekretere bağlanacak ve özel hastanelerde uygulanan bu modele tam bir geçiş gerçekleştirilecek.

Yeni sistemle sağlıktaki yönetim; İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KHB Genel Sekreterliği olarak 3 farklı kuruma ayrıldı.

Raporlama, sağlıkta denetim ve sağlık turizmi gibi konularla ilgilenecek olan İl Sağlık Müdürlüğü, ildeki tüm sağlık koordinasyonlarından ve yatırımlardan sorumlu, Sağlık Bakanlığı'na hesap veren konumda olacak. Özel hastaneler, eczaneler, diğer tüm sağlık tesislerinin denetlenmesi ve faaliyetlerinin izlenmesinde rol alacak.

Halk Sağlığı Müdürlüğü, ildeki birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak. Burada ana çocuk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, verem savaş dispanserleri, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri gibi konular halk sağlığı birimi tarafından yürütülecek.

KHB Genel Sekreterliği ise ildeki Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Genç, Solhan ve Karlıova İlçe hastanelerinin işletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi işlemleri yürütecek.

HASTANELER TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK

Yeni sistem hakkında bilgi veren Bingöl Sağlık İl Müdürü Dr. Abdullah Demir, sağlıkta yönetimin tek çatı altında toplandığını belirtti. Artık illerdeki hastanelerle, ilçelerdekilerin aynı merkezden yönetileceği ifade eden Demir, personel atamalarının da tek elden yapılacağını kaydetti.

Demir, "Bingöl Devlet Hastanesi ya da Genç Devlet Hastanesi ayrı bir kurum olarak değil, Bingöl Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği personeli olacak. Alımlar tek elden yapılacak. Her ilçe hastanesinde satın alma birimi vardı. Şimdi profesyonel ekiplerle alım ve ödemeler tek merkezden yapılacak. Dinamik yapı olmasından dolayı vatandaşın sorunlarına müdahale daha hızlı olacak." şeklinde konuştu.

Yeni süreçte, başhekimlerin sözleşmeli personel olarak aynı görevlerine devam edebileceğini belirten Demir, bu sayede daha dinamik bir yapıya sahip olunacağını söyledi.

Başhekimlerin, altı ayda bir performanslarının kontrol edileceğini kaydeden Demir, "Belli bir performans ölçeğinin altına düşen idareciler, başhekim, hastane müdürü, başhemşire veya yardımcısı ya da genel sekreter olabilir. Bunların hepsi sözleşmeliye geçti. İki yılda bir sözleşme yenilenecek, bu süreçte belli bir puanın altında kalanlarla devam edilmeyecek. Burada aslında mantık, özel hastane yapılanması olacak. Artık devlet dinamik bir yapı olmak istiyor. Bu yapıda başarılı olan idareciyle devam edilecek, başarısız olanlarla yollar ayrılacak. Sözleşmesi feshedilen kişi, asli görevine geri dönecek” diye konuştu.

BİNGÖL'DE ATAMASI YAPILAN İSİMLER ŞÖYLE;

Yeni uygulama kapsamında Bingöl'deki Kamu Hastaneler Birliği yönetim şeması da son şeklini aldı. Önceki gün imzalanan sözleşmeler kapsamında Bingöl Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği görevine Dr. Muhammed Akif Güler, Mali İşler Başkanlığı görevine Dt. Şakir Kavran, İdari Hizmetler Başkanlığı görevine Nedim Hant, Bingöl Devlet Hastanesi Hastane Yöneticiliği görevine Heybet Semur, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Dr. Hikmet Zeytun, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Cihat Büdüş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine de Özlem Göztaşı getirildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği görevine Dr. Ferhat Korkutata, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Yalçın Budancamanak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü görevine Berrin Burçin Boydaş getirildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevine Dt. Mahmut Eliş getirildi.

Genç İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Dr. Yusuf Alakaş, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Nurullah Davran getirildi.

Solhan İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Dr. Emine Çavuşoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine İrfan Yakışır getirildi.

Karlıova İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine Dr. Özgür Türk, İdari ve Mali İşler Müdürlüğü görevine Şaban Aybek getirildi.

Bingöl merkez ve ilçe hastanelerindeki bazı birimlere yapılacak atamalar ise önümüzdeki birkaç gün içerisinde netleşecek.

Kiğı ve Adaklı ilçelerindeki entegre hastaneler ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı hizmetlerini sürdürecekler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın