KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2026 Salı
°C

Şahin ve baluken, arasındaki polemik büyüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kendisine ‘Meclis babasının çiftliği değil’ sözlerini kullanan Baluken’e sert sözlerle tepki gösterdi.

Şahin ve baluken, arasındaki polemik büyüyor
26 AĞUSTOS 2012 PAZAR 23:37
0
1528
0
AA aa

Şahin, BDP'lilere tepki olarak söylediği, "Ya terörle aralarına mesafeyi koyacaklar yâda TBMM'de oturmayacaklar" açıklamasına BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in Twitter'dan, "Fatma Şahin'in bahsettiği Meclis babasının çiftliği değil" yanıtıyla ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğer sizin mücadeleniz hak için ise size 10 yıl öncesinden çok fazla haklar verildi. Ama buna rağmen siz hala terörle gönül bağınızı kesmiyor, terörle olan terör örgütüyle olan süreçte mesafe koyamıyorsanız o zaman halkımız diyor ki 'Bu kadar olmaz'. Parlamentodaki bu işin temsilcilerinin gidip Bebek katilleriyle kucaklaşmış olmasının kesinlikle milletimizin vicdanında, milletimizin duygularında çok farklı bir sayfa açıldı. Ben, 'Terörle örgütüyle arasındaki mesafeyi açmayanlar o Meclis'te olmamalıdır' dedim. Meclis açılacak; bizimle beraber aynı safta bu mücadeleyi yapacaklarsa, Bebek katillerine hesabı soracaklarsa tabii ki beraber görev yapacağız. Ama daha çok safını netleştirmesi, daha çok net bir duruş göstermesi lazım. Benim burada söylemeye çalıştığım bu. Sandık, demokrasi, başımın üstünde. Sandığa gidip onlara oy verenler de 'Artık yeter' diyor. Kürt kökenli vatandaşlarım da artık bu şiddetin, kendilerinin hakkının savunmasından çıktığını kendilerinin hukukunu korumaktan çıktığını, bir vahşete, bir caniliğe bir insanlık dışı çalışmaya dönüştüğünü görüyor. Babanızın çiftliği değil diyor. Tabii ki babamın çiftliği değil. Ama orası Milletin Meclisi. Milletin Meclisi demek, milletin nabzının, kalbinin attığı yer demek. Milletin aklının ve vicdanının hâkim olduğu yer demek. 75 milyonun gösterdiği tepkileri, milletin vekili olacaksanız, milletle aynı hassasiyeti paylaşmanız gerekmektedir." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.06.2026
18:49
Bingöl Üniversitesi`nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu
Bingöl Üniversitesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edilirken, mezuniyet coşkusu kep atma seremonisiyle taçlandı.
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın