Yoğun bir katılımla Veysel Belgin Gençlik Merkezi Satranç Eğitim Salonunda yapıldı.
20 okuldan yaklaşık 110 sporcunun birbirleriyle kıyasıya yarıştığı satranç il birinciliği yarışmaları sonunda, yıldız erkekler kategorisinde TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu, yıldız kızlar kategorisinde 100.Yıl ortaokulu, Genç Erkekler kategorisinde Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi, Genç kızlar kategorisinde ise TBMM Bingöl Fen lisesi şampiyon oldu.
Yarışmalar sonucunda açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan; “Satranç il birinciliği yarışmalarına ilgilinin çok yüksek olması bizleri fazlasıyla memnun etti. Dereceye giren okullarımızı ve sporcuları tebrik ediyor başarılarının devamını diyorum ve ayrıca satranç il birinciliği yarışmalarına katılan tüm okullara teşekkür ediyorum” dedi.
Dereceye giren okullara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Şube Müdürleri Kadir Bozaba, Fehmi Gücer ve Satranç İl Temsilcisi Vedat Baydoğan tarafından verildi.