KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

Şair öğretmenler öğrencilerle söyleşi yaptı

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan şairler, onlara tavsiyede bulundular ve “Bizler şehrimizi tam olarak tanıtamadık. Dileğimiz, siz öğrencilerin daha fazla okuyarak iyi tanıtmasıdır” dediler.

Şair öğretmenler öğrencilerle söyleşi yaptı
19 MAYIS 2007 CUMARTESİ 13:16
0
2144
0
AA aa
Bingöllü Şair Okan Alay ve Mehmet Bozgan, İki Şair, Zamana İthaf (şiir kitabı), Suyun Gölgeye Karıştığı (şiir kitabı) ve Kültür Dünyamızda Bingöl adlı eserlerini eserlerinin tanımı ve söyleşi için Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencileriyle bir araya geldiler.
Saat 10.30'da Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu Toplantı Salonu'nda öğrencilerle buluşan şairler Alay ve Bozgan, öğrencilerle söyleşi yaptılar. Doğup büyüdükleri mahallelerinin en eski okulu olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluşmaktan büyük sevinç duyan Alay ve Bozgan, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir zamanlar bu sıralarda kendilerinin oturduğunu belirten Alay ve Bozgan, öğrencilere, eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlattılar.
Günümüz Türk Edebiyat'ında Bingöllü şairlerin bulunduğu konumu ve Edebiyat'a kazandırdıkları yeni soluktan bahseden Alay ve Bozgan, bu katkıların ileriki süreçte daha da genişleyeceğinin altını çizdiler.
Mezun oldukları Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bir birinden yetenekli öğrencilerin bulunduğunu söyleyen Alay ve Bozgan, öğrencilerden yetenekli olanların mutlaka sistematik bir şekilde Edebiyat'la ilgilenmeleri gerektiğinin altını çizdiler
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Alay ve Bozgan, onlara tavsiyede bulundular ve “Bizler şehrimizi tam olarak tanıtamadık. Dileğimiz, siz öğrencilerin daha fazla okuyarak iyi tanıtmasıdır” dediler.
Gerçekleştirilen organizasyondan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Şairler Alay ve Bozgan, Okul Müdürü Aydın Başoğuz ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.
Öğrencilerin, Alay ve Bozgan'ın yazmış olduğu bu eserleri, okullarında bulunan her sınıfın kitaplığına birer tane aldıkları öğrenildi.
 

Bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın