KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mart 2026 Cuma
°C

Sakın kanmayın!

Bingöl’de tele-tokat başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle halkı dolandıran üçkâğıtçılar, bu kez engelli derneklerin adını kullanıyor. Engelliler adına halktan toplanan paralar, ticari faaliyetlerde kullanılıyor.

Sakın kanmayın!
22 NİSAN 2016 CUMA 23:57
0
2072
0
AA aa

 Bingöl'ü hedef alan dolandırıcılar, farklı yöntemlerle vatandaşları soymaya devam ediyor. Daha önce Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi'nin adını kullanarak umduğunu bulamayan dolandırıcılar, bilinen en eski yöntem olan ‘polis-savcı' tuzağıyla cami imamları ve esnaflardan 20 bin TL tokatladı.

ENGELLİLER ADINA PARA TOPLUYORLAR

Tele tokatçıların oyunları devam ederken piyasaya düşen dolandırıcılar, engelli derneklerin adını kullanarak halktan para toplamaya başladı.

Dergi, gazete vb. basılı materyaller  ve karşılıksız makbuzlarla piyasaya dadanan dolandırıcı şebekesi, halktan topladığı paraları cebe indiriyor.

ADETA TİCARET YAPIYORLAR

Dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Bingöl Tüm engelliler Derneği Başkanı İdris Canlı, engelli dernekler adına para toplayan şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Engelliler adına topladıkları paraları cebe indiriyorlar” diyen Canlı, şunları söyledi: “Denizli, İzmir başta olmak üzere farklı illerden gelerek, lösemi hastaları için para topladıklarını ileri süren kişiler halktan aldıkları paraları cebe indiriyor. Bu işi adeta ticaret haline getiren dolandırıcıların herhangi bir dernekle bağlantıları bulunmuyor. Günlerce halktan para toplayan bu şahıslar, elde ettikleri kazancı keyfince harcıyor” dedi.

Bingöl'deki hayırsever vatandaşların kentteki engelli derneklere sahip çıkmasını isteyen Canlı, şunları söyledi; “Herkes kendi ilindeki engelli derneklerine sahip çıkarsa, piyasada para toplamaya çalışan dolandırıcılara kanmazsa bu tür hadiselerde yaşanmaz. Hayırsever vatandaşlarımız, yaptıkları bağışların yerine ulaşıp ulaşmadığını bilmeden, tanımadığı bu şahıslara yardımlarda bulunacağına kendi ilindeki, kendi çevresindeki engelli bireylere sahip çıksın.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın