KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Saldırı failleri yargı önüne çıkarılsın


Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen): "Diyarbakır saldırısını gerçekleştirenler yargı önüne çıkarılsın."

Saldırı failleri yargı önüne çıkarılsın
19 EYLÜL 2006 SALI 00:13
0
906
0
AA aa
Diyarbakır'ın Bağlar semtinde 12 Eylül'de meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı: Hükümeti saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkarılması için etkin çaba göstermeye çağırdı.
Olay esnasında ölenlerin tümünün sivil, ölenlerin de önemli oranda çocuk olduğuna dikkat çeken Memur-Sen ve bağlı sendikalar adına açıklamayı okuyan Abdurrahman Ensari, bombanın konulduğu yerde, Koşuyolu parkından dönen sivillerin hedef alındığını bunun da provokasyonun boyutlarını ortaya koyduğunu ifade etti. Ensari, ortak açıklamaya şöyle devam etti. "Verilmek istenen mesajların gayri insanidir. Kim tarafından ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun sivil insanların yaşam hakkını hedef alan saldırı karşısında başta Diyarbakır halkı olmak üzere herkesi sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Bomba, Diyarbakır halkı başta olmak üzere ülkede ki huzur ve barış ortamına karşı bırakılmıştır. Haksız yere bir insanın öldürülmesini dünyadaki tüm insanların öldürülmesi olarak değerlendiren bizler, eylemi yapanları da kim olursa olsun kınamaktayız. Huzur ortamına karşı yapılmış bu çirkin eylem, kan ve şiddetten beslenenlerin, karanlık odakların işi olarak karşımıza çıkmaktadır."
Bölgedeki sorunların çatışmalarla derinleşmesini ve çözümsüzlüğünü isteyenlerin saldırıyı gerçekleştirdiklerini öne süren Ensari, "Çatışmaları körüklemek ve buradan siyasi ve mali çıkar ile rant sağlamak isteyenlerin amaçlarına ulaşamaması için elimizden geleni hep birlikte yapmalıyız. Halkımızın provokasyonlara gelmemesini, karanlık odakların emellerine ulaşmamaları için halkımızı sağduyulu davranmaya çağırmaktayız. . Bizler Bingöl Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak; Yaşam ve güvenlik hakkını ihlal eden bu bombalama eylemini esefle kınıyoruz" görüşlerine yer verdi.
Ensari, "Ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerimizi sunar yaralılara da acil şifalar dileriz" temennisi ile açıklamaya son verdi.


bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın