KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Saldırının failleri tespit edilmeli

Şırnak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hasan Caner'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten BİŞHAK Başkanı Tan: “Saldırının failleri en kısa sürede tespit edilip yargı önünde hesap vermelidir”

Saldırının failleri tespit edilmeli
10 OCAK 2014 CUMA 22:39
0
2425
0
AA aa

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, önceki gün gece saat 23,30'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Geçici Köy Korucusu Hasan Caner'e yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Şehit Korucu Caner'e Allah'tan rahmet, ailesine ve korucu camiasına başsağlığı dileklerini ifade eden Tan: “Bu olayı yapan kişi veya kişiler kimlerse derhal tespit edilmeli ve yakalanıp adalet önünde hesap vermelidirler. Olayın terör olayı olmasından endişe duyuyoruz, şayet bu saldırı terör örgütü tarafından yapılmışsa ise olay daha vahim olup vebali de ağır olacaktır. Çözüm sürecinden cesaret alarak rahat hareket eden ve bazı eylemler gerçekleştiren PKK ve yandaşları tarafından Geçici köy korucularımız ve aileleri tehdit edilmektedirler. Kahraman Korucularımız ülke sevdasıyla gece gündüz demeden görevlerini yaparak sadece kendi köylerini değil bölgede halkın güvenliğini sağlayarak ezanımızın dinmemesi, bayrağımızın dalgalanması, huzurun sağlanmasında üstüne düşen görevini en iyi şekilde yerine getirmektedirler” dedi.

Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği olarak bu münferit olayı yapanları kınadıklarını ve olayın sorumlularının biran önce yakalanmasını beklediklerini söyleyen Tan: “Olayı takip ettiğimizi, olayın terör örgütü tarafından yapıldığı tespiti halinde tepkimizin çok sert bir şekilde ortaya koyacağımızı, olayın aydınlatılması için takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın