KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Salgın uyarısı! Hastaneler dolup taşıyor

Bingöl'de son 1 aydır üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısındaki artış dikkat çekerken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Azize Sezin Şeyhanoğlu, grip hastalığı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Salgın uyarısı! Hastaneler dolup taşıyor
30 KASIM 2021 SALI 16:27
10
2800
0
AA aa

Halk arasında grip olarak bilinen influenza virüsünden dolayı Bingöl'de son 1 aydır sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısı dikkat çekecek düzeye ulaştı. Sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların büyük çoğunluğunun hamile anneler ve çocuklar olduğu görülürken, Bingöl Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Azize Sezin Şeyhanoğlu, influenza virüsü hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

Söz konusu virüsün ekim ayında başlayıp nisan ayına kadar devam ettiğini belirten Uzm. Dr. Şeyhanoğlu, influenzanın korona virüs ile benzer belirtileri taşıdığını söyledi.

 Uzm. Dr. Şeyhanoğlu, "Son 1 aydır hastanemize üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle başvuran çocuk ve gebe hastalarımızda ciddi bir artış söz konusu. Genellikle gelenlerin çoğunluğu influenza kaynaklı. İnfluenza aslında halk arasında grip olarak tanıdığımız viral bir enfeksiyon. Genellikle ekim ayının sonundan itibaren başlayıp nisan ayının başına kadar olan sürede görülen ve virüslerle bulaşan bir solunum yolu hastalığıdır. Hastalıkta genellikle ateş, eklem ağrısı, baş ağrısı, kırgınlık, burun akıntısı, öksürük gibi şikayetlerle hastalar başvuruyorlar. Bu özelliklerle aslında korona virüs ile çok fazla karışabiliyor. Hastalarda ilk başta bunun endişesini de taşıyor zaten. Ayrım olarak belki tat-koku kaybının yokluğu diyebiliriz ama her koronavirüs hastasında da zaten tat-koku kaybı gözükmüyor. Bizi bu influenzadan en iyi koruyacak şey aslında aşı. Onun dışında el hijyenimiz, kişisel hijyenimize özen göstermemiz, maske, mesafe kuralına uymamız bizi influenzadan koruyacak etkenler” dedi.

"Grip, korona virüsteki gibi hamilelerde ağır tablolara neden olabiliyor"

İnfluenzada semptomların ciddi bir şekilde ilerleyebileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Şeyhanoğlu, “İnfluenzada semptomlar çok ciddi ilerleyebiliyor. Ciddi solunum yetmezliği, ölüme kadar giden klinik tablolara neden olabiliyor. O yüzden annelerin, babaların, ebeveynlerin mümkün olduğunca eğer çocuklarında bu tür şikâyetler ortaya çıktığı andan itibaren bir sağlık kuruluşuna başvurmaları, hasta olan çocuklarını izole etmelerini öneriyoruz. Bol sıvı almalarını, yatak istirahati yapmalarını, hasta odasının havalandırılmasını öneriyoruz. Hastalık öksürmekle, konuşmakla ya da hapşırmakla, vücut damlacıklarının etrafa saçılmasıyla bulaşıyor" diye konuştu.

Hamilelere de uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Şeyhanoğlu, "Koronavirüs'teki gibi aslında influenza gebelerde de çok ağır tablolara neden olabiliyor o yüzden bizi endişelendiriyor açıkçası. Ciddi solunum sıkıntısı, saturasyon düşüklüğü, yoğun bakım ihtiyacına kadar giden tablolara neden olabiliyor. Gebelere de influenza aşısını öneriyoruz. Onun dışında da hasta çok kalabalık yerlere girmemelerini, mümkün oldukça kendilerini izole etmelerini öneriyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın