KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'Salgının ilimizde kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz'

İl Sağlık Müdürü Gündoğdu: 'Halkımızın bu tedbirlere riayet etmesi ve genel anlamda sosyal mesafeye dikkat etmesiyle salgının ilimizde kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz ancak bu bizi rehavete sürüklememelidir. Tedbirleri son güne kadar elden bırakmayalım' dedi.

`Salgının ilimizde kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz`
05 MAYIS 2020 SALI 15:45
15
6294
5
AA aa

Bingöl'de Sağlık Bakanlığınca filyasyon ekibinde görevlendirilenler, Kovid-19 testi pozitif çıkan hastanın verdiği bilgilerden yola çıkarak temas ettiği kişilerle ilk başta telefonla irtibat kuruyor.

Koruyucu tulum, maske ve eldivenleri giyen ekip, belirlenen adreslere giderek, test uygulanacak kişilerden numune alıyor.

Filyasyon ekibinin alanda yaptığı çalışma sonuçları, halk sağlığı uzmanlarından oluşan kurul tarafından değerlendiriliyor. Gerek duyulması halinde ekipler, yeniden adreslere yönlendiriliyor.

Ekipte, aralarında diş hekimleri gibi farklı branşlarda uzmanlıkları olan sağlık personeli yer alıyor.

Bingöl'de Filyasyon ekibinin 60 kişiden oluştuğunu söyleyen Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Mehmet Emin Gündoğdu, pozitif vakaların temaslarını çok süre içinde bu ekibin tespit ettiğini aktardı.

Gündoğdu; “Koronavirüs dünyada yayılmasıyla beraber Türkiye ve ilimizde çok sıkı tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler sayesinde de salgının daha geniş kitlelere yayılmasının önüne geçilmiştir. İlimizde de hastanedeki sağlık çalışanlarımızın yanı sıra sahada çalışacak Filyasyon ekipleri kurulmuştur. Bu Filyasyon ekipleri de pozitif vakalarımızın ve şüpheli vakalarımızın evlerinde ve iş yerlerindeki temaslarını çok kısa sürede tespit ederek ilimizde salgını kontrol altında tutmamızı sağlamışlardır. Özellikle bu noktada bütün çalışanlarımızın göstermiş olduğu gayret ile ilimizde vaka sayıları istenilen düzeyde tutulmuştur ve kontrol altına alınmıştır. Bunun yanı sıra ilimizdeki sağlık çalışanlarında da pozitif vakanın görülmemesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Halkımızın bu tedbirlere riayet etmesi ve genel anlamda sosyal mesafeye dikkat etmesiyle salgının ilimizde kontrol altında olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

HALKIMIZ REHAVETE KAPILMAMALI

Bunun halkı rehavete sürüklememesi gerektiğini aktaran Gündoğdu, ilk günden itibaren alınan tedbirlerin virüs ortadan kalkana kadar sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58324)
08 Mayıs 2020 Cuma 13:42
müdür bey medyayı çok seviyor bırakın konuşsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58279)
06 Mayıs 2020 Çarşamba 15:08
yapmayın bu açıklamalarla insanları sokağa dökeceksiniz herşeyi mahvedeceksiniz en azından bayramdan sonrayı bekleyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58274)
06 Mayıs 2020 Çarşamba 13:23
Halkımız hiç te riayet etmiyor. Çarşıyı dolaşmamış anlaşılan sayın müdürümüz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58259)
05 Mayıs 2020 Salı 20:10
Bu tarz açıklamaları yapıp daha sonra da insanlar sokağa indiklerinde ikinci dalga olayi Allah korusun patlak verirse sebepleri siz olursunuz ve sizleri gerekli yerlere de şikayet edeceğimizden emin olun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58258)
05 Mayıs 2020 Salı 18:41
Istanbul kapilari acilsa da gelsek artik memlekete
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58285)
06 Mayıs 2020 Çarşamba 22:26
@Misafir Kullanıcı ee bana peki ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58277)
06 Mayıs 2020 Çarşamba 14:13
@Misafir Kullanıcı gelme kardeşim lütfen. Birkaç ay sonra gel sana kavurma ısmarlayacam söz...
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın