KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Şaman suyu, genç'e getiriliyor

Genç ilçesinde bir zamanların içme suyu ihtiyacını karşılayan ancak bazı nedenlerden dolayı sağlıklı bir şekilde akmayan Şaman suyu, Genç Belediyesi'nin yeni çalışmaları sonucu tekrardan Genç'e su verecek.

Şaman suyu, genç`e getiriliyor
14 AĞUSTOS 2012 SALI 06:39
0
2649
0
AA aa

1960'lı yıllarda Genç'in içme suyu ihtiyacını karşılayan ancak kaynağındaki dezenformasyon ve çeşitli nedenlerden dolayı verimli bir şekilde su alınamayan Şaman Suyu için Genç Belediyesi tarafından proje üretildi. Genç Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl çalışmasını tamamlayıp İller Bankasına sunduğu proje, Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında hayat buldu.

“Su, iki ay içinde ana depoya akacak”

Yaklaşık 300 Bin TL'ye mal olacak projenin geçtiğimiz aylarda çalışmasına başlandığını belirten Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Şaman Suyunun iki ay içinde ana depoya aktarılacağını belirtti.

Genç'in en eski içme suyu ihtiyacını karşılayan şebeke hattının çok eski olması ve hattın büyük bölümünün dezenformasyona uğraması sonucu sağlıklı içme suyu alınamadığını belirten Başkan Ariç, isale hatlarının sağlıklı ve günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi için göreve başladıklarında çalışmalara başladıklarını belirtti.

"İlçemiz üç ayrı hattan gelen suyla beslenmektedir. Bunlardan biri Şaman suyudur" diyen Başkan Ariç projenin aşamaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hat 1958 yılında yapılmış olup, demir borular kullanılmıştır. Ana depomuza saniyede 12 litre akması gereken su, çatlaklıklar ve akıntılardan dolayı 2-3 litre olarak akmaktaydı. Belediye olarak bu hattın yenilenmesi işinin proje çizimini ve yapımını İller Bankası aracılığı ile yaptık. Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan suyumuz en geç iki ay içinde depomuza akacaktır" dedi.

“Halen bölge ve Bingöl geneli birçok yerleşim alanında su sorunu yaşanırken, Genç'in su sorunu yok”

Genç ilçesinin içme suyu ihtiyacının Kürük suyu ve ilçedeki diğer iki kuyudan olmak üzere üç farklı noktadan karşılandığını belirten Başkan Ariç, buralardan elde edilen su miktarının saniyede 77 litre olduğuna dikkat çekerek: “İlçemiz içme suyu ihtiyacını karşılayan Kürük Suyu saniyede 41 litre, her iki kuyumuzdan ise 18'er litre su akmakta. Buda toplamda şaman suyumuz hariç 77 litre su miktarına denk gelmekte. İlçemizde halkımıza sunduğumuz saniyede 77 litre su, yaklaşık 50 Bin Nüfuslu bir yerleşim alanının bile ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Bizler yine de ilçemizin geleceğini düşünüp Şaman suyumuz içinde proje ürettik. Bu suyumuzu da depomuza aktardığımız taktirde toplamda saniyede 90 litre su oranına ulaşacağız ki bu oran bölgede bir yerleşim alanında elde edilen en yüksek su miktarı olacak. Yani 75 Bin nüfusa yetecek. Halen bölge ve Bingöl geneli birçok yerleşim alanında su sorunu yaşanırken Genç'in böyle bir sorunu bulunmamakta" dedi.

"Bölge genelinde en ucuz ve en temiz suyu Genç içiyor"

Göreve seçildiği günden itibaren Genç Belediyesi'nin kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya gayret gösterdiklerini belirten Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, ilçe halkına en ucuz ve en temiz su içirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çevre il ve ilçelerde tonu en az 1 TL'den satılan suyu, Gençlilere sadece 60 kuruştan ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Ariç, halkın en iyi hizmete layık olduğunu ifade etti.

Göreve geldiğinde yine ilçeye su ulaştıran deponun sağlıksız olduğunu da belirten Başkan Ariç, yapılan çalışmalar sayesinde Genç'in Bingöl genelinde en temiz suya kavuştuğuna vurgu yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü denetim elemanları tarafından il genelinde su sanitasyonu kapsamında alınan kimyasal ve mikrobiyolojik su numune sonuçlarına göre Genç'in suyunun Bingöl genelindeki en temiz su olduğunu dile getiren başkan Ariç: “Gençli vatandaşlarımız çeşmelerinden akan ve günümüzde AB standartlarının da üzerinde olan suyu kullanmaya ve içmeye devam edecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın