KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Şampiyonlar Ligi formatı değişti

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin 2024 itibarıyla 'İsviçre sistemi' şeklinde oynanacağını açıkladı.

Şampiyonlar Ligi formatı değişti
11 MAYIS 2022 ÇARŞAMBA 10:11
3
1804
0
AA aa

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısının 2024-2025 sezonundan itibaren 32'den 36'ya yükseltildiğini açıkladı.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen icra kurulu toplantısında "İsviçre sistemi" adı verilen Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatına onay verildi.

Yeni formata göre takım sayısı 32'den 36'ya yükseltilerek geleneksel grup aşamasından lig sistemine geçildi.

Takımlar, mevcut sistemdeki 3 rakiple oynanan 6 grup karşılaşması yerine 8 farklı ekibe karşı 4'ü evinde, 4'ü deplasmanda olmak üzere en az 8 lig maçı yapacak.

Ligi ilk 8'de bitiren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligi 9 ile 24. sıralarda tamamlayan ekipler, son 16 turu için iki ayaklı play-off maçları oynayacak.

Dört yeni kontenjandan biri, UEFA klasmanında 5. basamakta yer alan ülkenin yerel liginde 3. sırayı elde eden takıma gidecek. Bir takım da "Şampiyonlar Yolu"ndan gelerek yerel lig şampiyonları arasından turnuvaya katılacak.

Diğer iki kontenjan ise Avrupa kupalarında bir önceki sezon en iyi kolektif performansı gösteren ülkenin takımlarına verilecek. Takımların önceki sezon Avrupa'da topladığı puanlar, temsil ettikleri ülkenin katılımcı sayısına bölünecek. Söz konusu puan hesaplamasında ilk ikiye giren ülkelerin yerel liglerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanamayan temsilciler, bu iki kontenjanın sahibi olacak.

Ayrıca Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde de 36'şar ekipten oluşan benzer format uygulanacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
14.07.2025
11:54
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
81 ilden 81 gazeteci ile yurt dışından 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu, toplamda 200 gazeteci programda yer alacak. Programda Bingöl'ü, Bingöl Online temsil edecek.
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın