KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Samsung kolları sıvadı! Otomotiv sektörüne giriyor

Teknoloji devleri de büyüyen otomobil pazarından pay almak için çalışmalara başladılar. Samsung'da dev yatırımlarına batarya fabrikası kurarak başlıyor.

Samsung kolları sıvadı! Otomotiv sektörüne giriyor
01 ARALIK 2018 CUMARTESİ 05:08
0
2527
0
AA aa

 

Teknoloji devi Samsung, sıfır emisyonlu otomobil teknolojileri üzerinde çalışmalarına başladı. Güney Kore'li şirket, Detroit yakınlarında açmayı planladığı otomobil fabrikası için yatırımlarına başladı. İlk olarak aracın alt yapısını üreteceği fabrikalara yatırım yapan Samsung, devasa pil fabrikası için yatırıma başladı. 55.6 milyon Euro yatırım yapacak olan şirket, 2024 yılında bu tesisi devreye alacak. 
 
ABD'de bir ilk
 
Kurulacak olan doğa dostu tesis, akülerin üretiminin yanında, Samsung SDI bölümünün merkezi olacak. Ar-Ge faaliyetleri de yürütecek olan tesis, akü konusunda uzmanlaşacak. ABD'de bir ilk olacak bu tesis, ABD'de eyaletler arasında çekişmeye de neden oldu. Ana tedarikçilerine yakın olduğu için Ohio'da kurulması planlanan tesis, Michigan eyaletinden gelen 10 milyon dolarlık hibe, emlak vergisinde indirim ve devletin 6 milyon dolarlık eğitim desteği nedeniyle Detroit'e kurulacak. Yapılan yeni araştırmalar sayesinde şarj sürelerini büyük ölçüde düşürmeyi planlayan Samsung, ilk ürettiği pil ile de 600 km'ye kadar menzil sunacağını açıkladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.02.2026
03:42
'Kuaförler güzellik salonu gibi çalışamaz ama göz yumuluyor'
Bingöl'de Güzellik Salonu İşletmecisi Necla Gülek, bayan kuaförlerinin yetki alanı dışına çıkarak hizmet verdiğini belirtti ve defalarca yaptığı şikayetlerden dönüş alamadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.
23.02.2026
03:19
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Gezer Atandı
Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen atamayla Özcan Gezer, Saadet Partisi Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı görevine asaleten getirildi. Özcan Gezer'in önümüzdeki süreçte ilçe teşkilatıyla birlikte yerel programlara, saha ziyaretlerine ve sosyal faaliyetlere ağırlık vereceği bildirildi.
23.02.2026
02:54
Karaarslan`ın
Karaarslan'ın 'Bingöl Masalları' Eseri Kitaplaştırıldı
Merhum Avukat Zihni Karaarslan'ın 1976'da kaleme aldığı lisans tezi, vefatının 4'üncü yılında yeniden basılarak okurla buluştu.
23.02.2026
02:53
Bingöl`de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Bingöl'de Veteriner Hekimler Odası Resmen Kuruldu
Yıllardır Elazığ'a bağlı faaliyet gösteren Bingöllü veteriner hekimler, kendi odalarını kurarak mesleki temsil gücünü il merkezine taşıdı. İlk Başkan Veteriner Hekim Yasir Gönç oldu.
23.02.2026
02:45
Bingöl`de Esnafa ‘Yeşilay Elçileri` Ziyareti
Bingöl'de Esnafa 'Yeşilay Elçileri' Ziyareti
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla kent merkezindeki esnafları ziyaret etti.
23.02.2026
02:44
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Dahil 28 İlde Siber Suç Operasyonu: 324 Şüpheli Yakalandı
Son 5 günde düzenlenen operasyonlarda 181 kişi tutuklandı, yaklaşık 210 milyon liralık mal varlığına el konuldu. Operasyon listesinde Bingöl de yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın