KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

‘Sanat Akımları’ sergisi

Sergide, bir öğrencinin kara kalem çalışmasıyla çizdiği Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun portesi, dikkat çekti.

‘Sanat Akımları’ sergisi
16 MAYIS 2008 CUMA 10:00
0
1212
0
AA aa
Bingöl Merkez Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin eğitim yılı boyunca çizdiği tablolar, dün açılan sergide görücüye çıkarıldı.
Gençlik Merkezinde hazırlanan serginin açılışını, Vali Vekili Vedat Yılmaz yaptı. Vali Yardımcısı Tolga Polat, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Müftüsü Hasan Çağlar, kurum amirleri, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler, bir birinden ilginç ve dikkat çekici eserlerin sergilendiği salonu dolaştılar.
Sergide bir öğrencinin kara kalem çalışmasıyla çizdiği Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu'nun portesi ise en fazla dikkat çeken eserler arasında yer aldı.
Sergiyle ilgili açıklamada bulunan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü  Musa Güler; “ Bir öğrencinin eğitim süresi içerisinde yaptığı çalışmasının sergilenip beğeniye sunulması o öğrenciyi eğitime daha çok teşvik eder ve devamını getirmesini sağlar, çünkü burada öğrencinin becerisi ve yeteneği sergilendiği için kendisine olan özgüvenini tazeler  eğitime daha çok önem verir” dedi.
Sergilenen eserlerin tümünün öğretmen ve öğrencilerin bir yılık çalışmalarının ürünü olduğunu aktaran Güler, sergide farklı tekniklerle yapılan yaklaşık 200 eser yer aldığını, bunlardan rölyef, tors, kara kalem, rapido, pastel ve guaj boya çalışmaları ile atık malzeme çalışmalarının ağırlıkta olduğunu vurguladı.
Sergilenen eserlerin, öğretmen ve öğrencilerin özverili ve disiplinli çalışmaları neticesinde ortaya çıktığını kaydeden Güler: “Açtığımız sergide sadece bir dalda eserlerin yer almıyor olması çok önemli, çok farklı yöntemler kullanılarak yüzlerce eserin yapılmış olması büyük bir başarıdır” diye konuştu.
Hazırlanan tabloların satışa açık olduğuna işaret eden Güler, serginin ticari amaçlı olmadığını, satışların ise sadece öğrencilerin yaptığı masrafların karşılanması maksadıyla yapılacağının altını çizdi.
Geçen yıllarda bu ve benzeri etkinlikleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güler, şöyle devam etti.
“Daha önce buna yakın çalışmaların yer aldığı sergiler açtık, fakat geçmiş dönemlerde kısıtlı imkânlarla sergilediğimiz erlerimiz bugünkü kadar geniş çaplı olmamıştı. Bu sergide çeşitli teknikler kullanılarak daha farklı bir çalışma yaptık. Bu anlamda okulumuzun tarihinde bir ilk gerçekleşti. Serginin açılmasında emeği geçen bütün öğrencilerimize ve katkılarından dolayı okulumuzun resim bölümü öğretmenlerinden Cihan Kurt ve Gülten Ara'ya teşekkür ediyorum” dedi.
Serginin 21 Mayıs'a kadar açık kalacağı ve tabloların satışa açık olduğu öğrenildi.
 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın