KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Sanayi çalışanlarına seminer

Güzel bir geleceğin ancak kazasız bir iş hayatı ile olabileceğinin dile getirildiği seminerde,  Bingöl'deki iş yerlerinde ve özellikle Sanayi Sitesinde çalışanların birçoğunun sağlık güvencesinin bulunmadığının altı çizildi.

Sanayi çalışanlarına seminer
29 MAYIS 2007 SALI 09:42
0
995
0
AA aa
Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği Gençliği tarafından hazırlanan ‘Kazasız İş Yaşamına Geçiş' Projesi kapsamında Bingöl Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işletmelerde çalışan personellere yönelik eğitim semineri düzenlendi.
2 günlük eğitim seminerinin ilkinde Dr. Baki Kaya tarafından yardım önlemleri hakkında bilgiler verildi. Bingöl halkının yardımsever olduğunu ancak olası kazalarda bilgi dışı müdahalelerin yapıldığını söyleyen Kaya, kazazedeye yardım etmeye çalışılırken daha fazla zarar verildiğini vurguladı. İlk yardım malzemeleri ve muhtemel yaralanmalardan bahseden Kaya, bilinçli bir acil müdahale mantığıyla hareket edilmesi gerektiğini de ifade etti.
Yapılan ikinci seminerin konusu ise iş güvenliğinin amaçları, iş kazaları, işçi yaralanmaları ve çalışırken koruyucu tedbirler hakkında idi. 
Mobilya ve Metal sektörü uzmanları Faruk Kaya ve Erdal Küçükhazar tarafından sunulan seminerde, özellikle bu sektörlerde çalışanların çok daha dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
Güzel bir geleceğin ancak kazasız bir iş hayatı ile olabileceğinin dile getirildiği seminerde,  Bingöl'deki iş yerlerinde ve özellikle Sanayi Sitesinde çalışanlarının birçoğunun sağlık güvencesinin bulunmadığının altı çizildi.
Önemli konuların ele alındığı seminerde işveren ve işçilere yasal hakları, sorumlulukları, verimli çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verildi.
Seminerde ayrıca yangına yol açabilecek nedenler, elektrik çarpmaları ve ağaç istifleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.
Yürütülen çalışmalar ve eğitim seminerleri hakkında bilgi veren Proje sorumlusu Selahattin Demirel ise projenin 5 aydır dernek üyeleri ve gönüllü gençler tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Demirel, bu projenin Ulusal Ajans tarafından desteklendiğini ve dernek gençleri tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın