KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Sanayi işgal altında!

Sanayi sitesinde yaşanan sorunları değerlendiren Küçük sanayi sitesi Yapı kooperatifi Başkanı Sayım Yayan: “Sanayide yol, sektörde üretim alanı, gerekli teçhizat gibi bir takım sorunlar var. Sanayi sitesine ait yeşil alanlar geçmiş yönetimler tarafından sahiplenilmediğinden bugün biz işgallerle sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Sanayi işgal altında!
02 EYLÜL 2014 SALI 20:06
0
1606
0
AA aa

Küçük sanayi sitesi Yapı kooperatifi Başkanı Sayım Yayan, Bingöl FM'de, her Salı Saat 14.00'da canlı olarak yayınlanan ‘Çapakçurun Sesi' programına konuk oldu.

282 üyelik bir kooperatif olduklarını belirten Yayan, sanayi sitesinde yaşanan sıkıntıları aktardı. Keyfi işgaller ve kaçak yapıların kooperatifi zor duruma soktuğunu ifade eden Yayan: “ Projeler olarak sanayinin etrafını tel örgüyle kapatıp güvenliği sağlamak ve sınırları korumak. Şartlar oluşursa işgallere son verme anlamında çalışmalarımız olacak. Hükümet sorunları dinliyor, destek vereceklerini söylüyorlar ancak şuana kadar herhangi bir destek olmamıştır. Sanayi sitesine ait yeşil alanlar geçmiş yönetimler tarafından sahiplenilmediğinden bugün biz işgallerle sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

“BİR İLİN SANAYİSİ O İLİN YAPISINI GÖSTERİR”

Sanayi ve sanayileşmenin önemine de değinen Yayan: “Bir ilin sanayisi ilin gelişimi ve ekonomik anlamda refahı için önemlidir dedi. Sanayi sitesi ilin en temel ihtiyacıdır. Sanayi esnafına sahip çıkmalı ve onların sorunlarıyla ilgilenmeliyiz. Sanayide yol, sektörde üretim alanı, gerekli teçhizat gibi bir takım sorunlar var. Üretim olarak ön planda olan sektörlerimiz, mermercilik, mobilya, kereste, alüminyum doğrama, demir doğrama gibi alanlarda gelişmeler söz konusu. Ancak yeteri derecede büyük işlerde malzeme karşılanması için alanın genişletilmesi ek sanayi alanlarının oluşması, gerekli büyük makinelerin yer verilmesi açısından önemli. Tüketici bir toplum olduğumuzdan üretim sıkıntılarımız mevcut. İlimizde yapılan yapılardaki malzeme temini ne yazık ki esnafımızdan yapılmıyor. Özellikle TOKİ gibi yapıların dışarıdan malzeme alımı esnafımızı olumsuz yönden etkiliyor. Umarız sorunların giderilmesiyle bu sıkıntılar hafifler. Bu üyelerimizle karşılıklı diyalog ve dürüstlük ile olur. Toplumun dürüst insanlara ihtiyacı var. Üyelerimizden destek bekliyoruz” Şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın