KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Sancak'lılar derneği açıldı

Merkeze bağlı Sancak Beldesi ve bağlı köyleri, dernek kurarak aynı çatı altında birleşti. Sancak Derneğinin açılışı bayram arifesinde geniş katılımla gerçekleşti.

Sancak`lılar derneği açıldı
12 ARALIK 2008 CUMA 12:04
0
2217
0
AA aa
Genç Caddesi, üzerinde bulunan dernek binasında yapılan açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Burhan Seçkin, AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Yaşa, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen törende açılış kurdelesini, Vali Balkanlıoğlu, Milletvekili Yılmaz ve Belediye Başkanı Ketenalp kesti. Sunuculuğunu Yaşar Bazencir'in yaptığı tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, dernekleşmenin önemine dikkat çekerek, Bingöl'de bu konuda yaşanan sıkıntıları hatırlattı. İlimizde fazla dernekleşmenin olmadığına vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, dernek kültürünün giderek yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.
Derneklerin günümüzdeki önemine değinen Vali Balkanlıoğlu: “Dernekler toplumun gücüdür, birlikteliğidir. Toplumda tek bir sesi yakalamak ancak dernekleşmeyle mümkün olur. Bir düşünün, bir kişi istediği kadar uğraşsın kendini ifade etme konusunda sıkıntı çeker. Ama eğer dernek çatısı altında insanlar toplanırsa, daha bir güçlü ve daha bir girişim ruhuna sahip olurlar. Dernekler insanların bir araya geldiği çatı görevini görür. Dernekler siyaset üstüdür. Başka illerde hastan olur, cenazen olur, bir yakının fakir olur veya bir hemşerin zor durumda kalır. Burada dernek faaliyete girer. Bir dernek yapı olarak güçlenirse sosyal kültürel faaliyet geliştirirse toplumun refah düzeyini de azami ölçüde yükseltir.  Ne yazık ki bu Bingöl'ümüzde fazla gelişkin değil. Bingöl'de dernekleşme alanında pek fazla çalışma yapılmamış veya bir noktada eksik davranılmış. Her köyün, her mahallenin ve her topluluğun derneği olmalı. Böylelikle sorunların çözümü konusunda daha girişimci ve daha aktif olabilirler. Bu çerçevede bu tarz girişimlerin olmasını destekliyoruz ve Sancaklılar derneğine işi yarım bırakmamaları sosyal faaliyetlerine devam etmelerini istiyoruz.”dedi
Dernek Başkanı Abdulmutalip Barulay ise, tüm katılımcılara teşekkür ederek, derneğin açılış amacının Sancaklıları bir araya toplayarak, tüm sorunlara karşı ortak çözüm üretilmesi olduğunu ifade etti.
Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, dernekleşmenin toplum için yararlı bir yapılanma olduğunu söyledi. Derneklerin kişilerin kazanç kapısı olmaması gerektiğini belirten Yılmaz; “Dernek, bireysel çıkar yeri olarak düşünülmemelidir. Eğer toplumsal ölçüde değerlendirilirse, dernekleler belirleyici olur. Toplum için önemli olan dernekler, halkın refah düzeyini yükselten oluşumlardır” dedi. Yapılan konuşmaların ardından dernek yöneticileri tarafından davetlilere çiğ köfte ikramında bulunuldu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın