KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Sandık güvenliğini sağlayalım

İçişleri Bakanlığı, doğuda güvenlik sorunu yaşanan yerlerde, oy sandıkları ve sayıma ilişkin belgelerin “zırhlı araç ve helikopterle” taşınması talimatı verdi. HDP’li Baluken, partilere, “Sandık güvenliğini birlikte sağlayalım” çağrısı yaptı.

Sandık güvenliğini sağlayalım
01 EKİM 2015 PERŞEMBE 03:13
0
1914
1
AA aa

 1 Kasım seçimlerine yönelik özellikle Güneydoğu'da sandık güvenliği tartışması sürerken, İçişleri Bakanlığı, bölgede güvenlik sorunu yaşanan yerlerde, oy sandıkları ve sayıma ilişkin evrak ve belgelerin “gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterle” taşınması talimatı verdi.

Talimatına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yaptığı açıklamada, “Sandıkların taşınması, hukuka aykırı. Oyların dökümü ve sayımı açık şekilde yapılmalıdır” dedi.

“Devletin yapması gereken döküm ve sayım işlemi yapıldıktan sonra tutanaklara geçirip bilgisayar ortamına aktarmaktır" ifadesini kullanan Baluken, “Oy verme işlemini yaptırdığınız yerde sayım işlemi de yapılmalı. Sandıkla ilgili yolda değişiklikler yapılabilir. Yasa ve Anayasa'ya aykırı durumdur. İletişim ve teknoloji imkanlarının geliştiği yerde oy sayımı yapılamıyorsa devletin devletliği ortada kalmamıştır” diye konuştu.

“Erdoğan'ın açıklamalar ve hükümetin uygulamaları, AKP'nin bu seçimde açık şekilde sandık iradesini gasp etmek istediğini ortaya koyuyor” diyen Baluken şöyle devam etti:  “Demokratik yöntemlerle tek başına iktidar olamayacakları için HDP'yi baraj altında bırakamayacaklarını anladıkları için oy çalma ve sandıklara müdahale etmenin yöntemlerini hayata geçirmeye çalışıyorlar.”

BU KONUDA SİCİLLERİ BOZUK

Baluken, “Bozuk sicile sahip iktidarın güvenlik gerekçesi ile yeni bir takım arayışlara girmiş olması illegal, şaibe çabalarının devamıdır.    Tüm siyasi partilere ve uluslarararası gözlemci heyetlere duyarlılık çağrısı yapmak istiyoruz. Aleni şaibe ve hile arayışı ortadayken, devlet kurumları ve hükümet emrindeki devlet olanakları eliyle seçime dair darbe hukukunu işletilmek istendiği nettir. Darbeye karşı çıkmak iradesini ortaya koymak tüm siyasi partilerin görevidir.”

HDP'li Baluken, sandıkların birleşmesi ve taşınması ile ilgili YSK'ya şu çağrıda bulundu: "Sandıkların birleştirilmesi ve taşınması Anayasa ve yasalara aykırıdır. YSK'nın bağımsız davranıp davranmayacağını göreceğiz. YSK, Anayasa ve yasayı tanımayacak irade ortaya koysa da sandıkların korunmasını, halkımızın bize tanıdığı sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğiz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza azlı (@Misafir_19311)
01 Ekim 2015 Perşembe 10:36
sizinkiler olay çıkarmasa köylüleri tehtid etmez ise secim güvenliği kendinden sağlanmış olur baluken..sen bu haberi gitt pkk ya soyle hdp lilere soyle yoksa diğer partliler sorun çıkarmıyor..kimim silahla siyaset yapyığı belli baluken
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın