KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Sandık güvenliğini sağlayalım

İçişleri Bakanlığı, doğuda güvenlik sorunu yaşanan yerlerde, oy sandıkları ve sayıma ilişkin belgelerin “zırhlı araç ve helikopterle” taşınması talimatı verdi. HDP’li Baluken, partilere, “Sandık güvenliğini birlikte sağlayalım” çağrısı yaptı.

Sandık güvenliğini sağlayalım
01 EKİM 2015 PERŞEMBE 03:13
0
2025
1
AA aa

 1 Kasım seçimlerine yönelik özellikle Güneydoğu'da sandık güvenliği tartışması sürerken, İçişleri Bakanlığı, bölgede güvenlik sorunu yaşanan yerlerde, oy sandıkları ve sayıma ilişkin evrak ve belgelerin “gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterle” taşınması talimatı verdi.

Talimatına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yaptığı açıklamada, “Sandıkların taşınması, hukuka aykırı. Oyların dökümü ve sayımı açık şekilde yapılmalıdır” dedi.

“Devletin yapması gereken döküm ve sayım işlemi yapıldıktan sonra tutanaklara geçirip bilgisayar ortamına aktarmaktır" ifadesini kullanan Baluken, “Oy verme işlemini yaptırdığınız yerde sayım işlemi de yapılmalı. Sandıkla ilgili yolda değişiklikler yapılabilir. Yasa ve Anayasa'ya aykırı durumdur. İletişim ve teknoloji imkanlarının geliştiği yerde oy sayımı yapılamıyorsa devletin devletliği ortada kalmamıştır” diye konuştu.

“Erdoğan'ın açıklamalar ve hükümetin uygulamaları, AKP'nin bu seçimde açık şekilde sandık iradesini gasp etmek istediğini ortaya koyuyor” diyen Baluken şöyle devam etti:  “Demokratik yöntemlerle tek başına iktidar olamayacakları için HDP'yi baraj altında bırakamayacaklarını anladıkları için oy çalma ve sandıklara müdahale etmenin yöntemlerini hayata geçirmeye çalışıyorlar.”

BU KONUDA SİCİLLERİ BOZUK

Baluken, “Bozuk sicile sahip iktidarın güvenlik gerekçesi ile yeni bir takım arayışlara girmiş olması illegal, şaibe çabalarının devamıdır.    Tüm siyasi partilere ve uluslarararası gözlemci heyetlere duyarlılık çağrısı yapmak istiyoruz. Aleni şaibe ve hile arayışı ortadayken, devlet kurumları ve hükümet emrindeki devlet olanakları eliyle seçime dair darbe hukukunu işletilmek istendiği nettir. Darbeye karşı çıkmak iradesini ortaya koymak tüm siyasi partilerin görevidir.”

HDP'li Baluken, sandıkların birleşmesi ve taşınması ile ilgili YSK'ya şu çağrıda bulundu: "Sandıkların birleştirilmesi ve taşınması Anayasa ve yasalara aykırıdır. YSK'nın bağımsız davranıp davranmayacağını göreceğiz. YSK, Anayasa ve yasayı tanımayacak irade ortaya koysa da sandıkların korunmasını, halkımızın bize tanıdığı sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğiz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza azlı (@Misafir_19311)
01 Ekim 2015 Perşembe 10:36
sizinkiler olay çıkarmasa köylüleri tehtid etmez ise secim güvenliği kendinden sağlanmış olur baluken..sen bu haberi gitt pkk ya soyle hdp lilere soyle yoksa diğer partliler sorun çıkarmıyor..kimim silahla siyaset yapyığı belli baluken
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın