KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Sandıktan 'istikrara devam' çıktı

AKP'nin güçlenerek çıktığı 22 Temmuz seçimlerinin sonuçlarını iş dünyası, 'Halk istikrara ve devamlılığa oy verdi' şeklinde yorumladı. İş dünyasının önde gelen isimleri dün akşam seçim sonuçlarını Doğan Medya Center'ın çevresinde oluşturulan 'Demokrasi Bahçesi'nde izledi. "Demokrasi Bahçesi"ne uğrayan işadamları AKP'nin seçimlerden bir öncekinin çok üzerinde oy alarak çıkmasının Türk halkının AKP iktidarının icraatlarına verdiği bir destek olduğu görüşünde birleşti, muhalefet partilerinin de seçim sonuçlarından ders çıkarması gerektiğini vurguladı.

Sandıktan `istikrara devam` çıktı
23 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 09:15
0
726
0
AA aa


Açıkalın: Seçimlerden piyasa dostu tablo çıktı

FORTİSBANK Bank Genel Müdürü Faik Açıkalın: Önemli olan seçimlerden hangi partinin galip çıkacağından ziyade, piyasa dostu bir tablonun oluşması. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Ancak bu da daha önce satın alındığı için şimdi piyasalarda bir düzeltme olabilir. Ama orta vadeyi olumlu görüyorum.

Şahenk: Halk dünya ile entegrasyona oy verdi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk: Sonuçların hayırlı olmasını umuyorum. Önemli olan Türkiye'nin başardığı politikalara devam etmesi. Hem siyasi hem ekonomik hem de politik anlamda Türkiye'nin dünyada önemli bir oyuncu olması için gerekenler yapılmalı. Halk en iyi mesajı verdi. Dünya ile entegrasyona birlik ve beraberliğe inandığını gösterdi.

Özince: Ekonomik program güçlenerek devam edecek

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince: Seçim sonuçları hálá uygunlanmakta olan ekonomik programın daha da güçlenerek devam edeceğini gösteriyor. Ben Türkiye'nin iyi yolda devam edeceğine inanıyorum.

Sanayi ve üretimle ilgili açılımlar yapılmalı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı: Piyasaların öngörüsü ile vatandaşın öngörüsünün denk düştüğü görülüyor. Halk ana muhalefete yetersiz olduğu mesajını vererek, ona yavru bir muhalefet gönderdi. MHP'ye de seni test edeceğim dedi. Bundan sonraki iktidar, sanayi ve üretimle ilgili önemli açılımlar yapmalı.

Çelebi: Sol kendini yeniden gözden geçirmeli


DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi: AKP oylarını önemli ölçüde artırdı. Buna saygı göstermeliyiz. Muhalefet görevini yerine getiremedi. Tüm stratejisini korku üzerine kurdu. AKP ise umut üzerine kurdu. Ve umut daha başarılı oldu. Yapılan miting ve eylemlerde mesajlar iyi verilemedi. Kendini yeniden gözden geçirmeli.

Sabancı: Sizden, bizden kalmadı, AKP merkez

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Öncelikle halkımız bu yaz mevsiminde yüksek bir oranda seçime katılmış, barış ve huzur içinde bir seçim yapılmıştır. AKP 4.5 yıllık iktidarından sonra, oylarını ciddi bir oranda artırarak, yeniden iktidar olmuştur. Ancak, oyların dağılımı, AKP'nin artık yalnız bir kesimin değil merkezin partisi olduğunu göstermektedir. AKP'nin 16 milyon civarında oy alması seçime kadar olan dönemde geçerli olan bizden sizden ayrımı konusunu da tamamen ortadan kaldırmıştır.

Ulusoy: Halk son 5 yılda olanların aynısını istiyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: Beş yıl daha istikrarlı bir şekilde devam edecek. Halk beş yıl daha devam mesajı verdi. Halk son 5 yılda gördüğü gelişimin aynısı istiyor. Ülke meselelerinde tek parti har zaman çözümleri daha kolay gerçekleştirdi. İstediklerimizin hepsi birer birer oldu. Turizm üzerindeki ekonomik reformlar hızla devam etmeli.

Yalçıntaş: Ekonomide reformlar sürmeli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş: AB poltikaları yavaşlama sürecine girmişti. Bunun bir an önce hızlanması gerekiyor. Yeni kurulacak meclis tamamen halkın güvenini aldı. Ekonomide herhangi bir sapmaya gitmeden reformlar devam etmeli. Yabancı sermaye akışı mutlaka olacaktır.

Sancak: Halk daha çok demokrasi istiyor

Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: Bu millet demokrasinin değerini biliyor. Seçim sonuçları milletin daha çok demokrasi, daha çok kalkınma istediğini göstedi. AKP 2014'te kişi başına milli geliri 10 bin dolara çıkarmayı, vesayet altında olmayan bir demokrasi vaatediyordu. Bu görüşler itibar gördü.

Kutadgobilik: Türkiye demokrasi sınavını geçti

METAL Sanayicileri Sendikası Başkanı Tuğrul Kutadgobilik: Seçim öncesinde Avrupa Birliği Parlamentosu'nun demokratik bir seçim yapılıp yapılamayacağına dair şüpheleri vardı ve bu nedenle 220 gözlemci gönderildi. Türkiye demokrasiye uygun seçim yapılabileceğini gösterdi. Seçim sonuçları Türkiye'nin; ümit, ekonomi, istikrar istediğini gösterdi. Kavga değil uzlaşma istiyor.

Kurtsan: Daha fazla kadın vekil olmalı

KADIN Girişimciler Derneği Eski Başkanı Meltem Kurtsan: Öncekine göre daha fazla kadın olmasını istedik. Sanırım yüzde 4.4'den daha fazla kadın milletvekili olacak. Bundan sonraki hedef, 3-4 bakanlığın kadınlara verilmesi olmalı.

Kibar: Ekonomi daha olumlu sürece girer

KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Kibar: Bundan sonrası için cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili soru işaretleri var. Seçim sonuçları, yabancı sermayenin ülkeye bakışını geliştireck, Türkiye ekonomisini ileriye dönük olumlu sürece sokacak. Uzun vadede ise, faizlerin düşmesiyle ekonominin diğer alanları da canlanacak.

HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın