KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Sanıklar tiyatro oynuyor

PKK’lılar tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün yakınları, katil zanlılarının duruşmalarda başkaları tarafından kendilerine biçilen rolü oynadığına dikkat çekti.

Sanıklar tiyatro oynuyor
27 EYLÜL 2016 SALI 19:57
0
1692
0
AA aa

Ankara 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmelerin ilişkin davanın bir sonraki duruşması 7 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

Sanık ve avukatlarının davayı sulandırdıklarını ifade eden katledilenlerin yakınları, katil zanlılarının duruşmalarda başkaları tarafından kendilerine biçilen rolü oynadığına dikkat çekti.

Yasin Börü'nün amcası Mustafa Börü, sanıkların Kürt oldukları için cezaevinde bulundukları ifadelerine tepki göstererek, öldürülenlerin de Kürt olduğunu söyledi.

Börü, “Duruşma her zaman olduğu gibi sulandırılıyor. Karşı tarafın avukatları da sulandırıyor davayı. Sanki şu anda suçlu olanlar Kürt olduğundan dolayı cezaevine atıldıklarını ifade ediyorlar. Biz de buna mukabil diyoruz ki; mademki bunlar Kürt oldukları için cezaevine atıldıysalar, öldürülenler Türk müydü? Veyahut onlara bu emri verenler Türktüler, onlar bir Kürt olarak niçin bir Türk'ün emrini yerine getirerek 6-8 Ekim olaylarını oluşturdular. Yani bunların kendi sözlerinde bile bir tutarlılık olmadığını görüyoruz.” dedi.

Adil bir yargılama beklediklerini ifade eden amca Börü, “Halkımızın da yaşanan bu olayların karşısında durmalarını bekliyoruz. Çünkü bu sıradan bir olay değildi. Bu İslam'ı yaşayan gençlere yönelik yapılan bir olaydır. Türkiye'nin her tarafında şu an bu tip olaylar yaşanıyor. Eğer Yasin ve arkadaşlarından ders çıkarılmış olsaydı şu anda bugünkü olaylar olmayacaktı belki de.” dedi.

Merhum Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak ise 6-7 Ekim olaylarının azmettiricilerinin de yargılanma talebini yineleyerek, “Şimdi gelen mahkumların hepsinin lafı aynı. Cezaevinde bir çalışma yapılmış, tiyatro oynanıyor. İlk günden dediğimiz gibi adil bir mahkeme değil. Avukatların yalan atması çok zorumuza gidiyor. Neredeyse tanık Yusuf Er'i suçlu çıkaracaklar. Biz adaleti Allah'tan bekliyoruz, buradan değil. Duruşmada olayların azmettiricisi konumunda olan Selahattin Demirtaş ve Zübeyde Zümrüt hakkında şikâyetçi olduk. Yine bir şey elde edemedik. İnşallah biz bu davada başı dik duranlardan olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ise dava hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Şimdi davada sanıklar Kürt oldukları için cezaevinde olduklarını söylüyorlar. Şimdi bu ölenler de Kürt değil mi? Sanıklar mağdur olduklarını söylüyorlar ben de mağdurum ve üzerimde bakmak zorunda kaldığım 2 çocuk var. Ben adalet bekliyorum. Biz Müslüman olduğumuz için katledildik. Biz bu dava uğrunda da bedel vereceğiz.” (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın