KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Şanlı: hiçbir siyasi partiyle bağımız yok

Bingöl FM’de yayınlanan Çapakçur’un Sesi programına konuk olan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı: “Kurumsal anlamda hiçbir siyasi parti ile bağımızın olmayacağına tüzüğümüzde de yer verdik. Bu temelde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Şanlı: hiçbir siyasi partiyle bağımız yok
29 KASIM 2014 CUMARTESİ 04:42
0
2092
0
AA aa

Programda Gazeteciler Cemiyetinin 2013 yılında kurulduğunu belirten Şanlı, gazeteciler arasında hiçbir ayrım yapmadan oluşumlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her gazeteden bir kişi alarak yönetim kurulunu oluşturduklarını belirten Şanlı, radyoları da ziyaret ederek dernek çatısı altında buluşmaya davet ettiklerini söyledi.

Bingöl'de şuanda yayın yapan en eski gazetesinin 1948 yılında yayın hayatına başladığını ifade eden Şanlı, il merkezinde 7, Genç'te 2, Solhan, Karlıova ve Kiğı'da da 1'er gazetenin yayınlandığını kaydetti.

Şanlı: “Biz cemiyeti kurarken, kimsenin fikrine zikrine bakmadık. Bu alanda çalışan arkadaşlarımız seçim dönemlerinde istedikleri siyasi partilere oy verebilir ancak cemiyetin adını hiçbir şekilde siyasete alet etmeyecek dedik. Kurumsal anlamda hiçbir siyasi parti ile bağımızın olmayacağına tüzüğümüzde de yer verdik. Bu temelde çalışmalarımızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“OKUMA KÜLTÜRÜ DÜŞÜK”

Bingöl'de okuma kültürünün düşük olduğuna dikkat çeken Şanlı, şöyle devam etti: “Gazete okuma kültürümüz düşük. Gazete okumadan çoğu zaman vatandaşlarımız bize telkinde bulunuyorlar. Sadece bir örnek vereyim, Bingöl'de sık sık su kesintileri yaşanır. Böyle bir dönemde bir vatandaş, gazeteci arkadaşlarımızdan birinden kesintinin haber yapılmasını istiyor. Ertesi gün gazetede su kesintisi ile ilgili haber yapılıyor. Sıkıntının haber yapılmasını isteyen vatandaş, bizi yolda görünce ‘Niye yazmıyorsunuz' dedi. Haberin yapılmasını isteyen vatandaş gazete okumadığı için sıkıntının haber yapılıp yapılmadığından habersiz. Hâlbuki biraz gazete okusa kendisinin dile getirdiği sıkıntının gazetede yer aldığını görecek. Bu anlamda vatandaşlarımızdan biraz gazete okumalarını istiyoruz. Gazete okuyup, gazetelerde yer alan haberler üzerinden eleştiri yapmalarını istiyoruz. Yine şöyle bir sıkıntı var. Bir gazeteyi okuyan kişi, ildeki tüm gazeteleri okuduğunu varsayıyor. Gazetede yer almasını istediği bir konu, okuduğu 7 gazeteden birinde yoksa hiçbir gazete yazmıyor anlamını çıkarıyor ve eleştirilerde bulunuyor. Hâlbuki tüm gazeteleri takip etse farklılıkların olduğunu görecektir.”

Bingöl'deki sıkıntılardan birinin de dost akraba ilişkisi olduğunu kaydeden Şanlı: “Vatandaşın bir sıkıntısı vardır, gelip anlatır ve haber yapılmasını ister. Tamam, sizin adınıza yazalım dediğinizde benim adımı kullanmayın. Neden diye sorulduğun da ise ‘Falan kişi benim tanıdığımdır beni görmese iyi olur' deniliyor. Bu nedenle çoğu zaman toplumsal haberler vatandaşlar, ‘şunları söyledi' diye haber yapılır. Ancak bazı konularda iddia sahibinin ismi olmadan haber yapılamaz. Birinin konuyu anlatması lazım. Mağdur olan kişi kendi sıkıntısını dile getirmek için dahi ‘benim adımı kullanma' diyebiliyor. Bu durumda haber yapılmayınca, gazeteler yazmıyor diye eleştiriler başlıyor. Bu anlamda duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın