KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Şanlı: yıkıcı değil, yapıcı olmalıyız

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolasıyla basın açıklaması yapan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, çözüm sürecine dikkat çekti. Şanlı; “İki yıldır sürdürülen çözüm sürecinde basının kullandığı dil önemlidir. Bu dil, yıkıcı değil yapıcı olmalıdır.”

Şanlı: yıkıcı değil, yapıcı olmalıyız
09 OCAK 2015 CUMA 21:23
0
2215
0
AA aa

 Açıklamasında, zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin, vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğünü kaydeden Şanlı, gazetecilerin, bu görevin yanında kurumları hizmet noktasında harekete geçirme, fikirleriyle insanları yönlendirme, çalışmaların şartlara uygun yapılması konusunda gözlemci olma ve bu yöndeki haberleriyle, yazılarıyla uyarılarda bulunma misyonları da olduğunu ifade etti.

Şanlı: “Basının doğasında eleştiri vardır. Eleştirinin olmadığı yerde hizmetler noksan yapılır. Bu eleştiriler, birilerini bilinçli olarak karalama şeklinde asla olmamalı. Hizmetlerin noksanlığının giderilmesi, verilen sözlerin yerine getirilmesi, ilin kalkınması konusunda yöneticilerin teşvik edilmesi yönünde olmalıdır. Bingöl'de görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın bu minvalde görev yaptıklarına inanıyorum. Bugün Çapakçur Köprüsü'nün yapılma kararının alınmasında Bingöl basınının emeği vardır. İstediğimiz düzeyde olmasa da altyapının, üstyapının yenilenmesinde Bingöl basınının emeği vardır. Şehir çöplüğünün kaldırılmasında, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nin düzenlenmesinde Bingöl basınının emeği vardır. Bingöl'ün sorunlarıyla ilgili gazetelerde yer alan binlerce haberin etkisi vardır” dedi.

“BASININ KULLANDIĞI DİL ÖNEMLİDİR”

Hizmetlerin teşvik edilmesinin yanı sıra ülkenin huzur içinde olmasında, gazetecilerin yaptıkları haberlerin olumlu, olumsuz etkisinin olduğunu kaydeden Şanlı, şunları kaydetti: “2 yıldır sürdürülen çözüm sürecinde basının kullandığı dil önemlidir. Bu dil, yıkıcı değil yapıcı olmalıdır. Ülke basınına baktığımızda, üzülerek belirtmek isterim ki bir kısım gazetelerin artık gazetecilik yapmaktan çıkıp, taraf oldukları kuruluşların yayın organları gibi yayın yapmaya başladıklarını görüyoruz. Bu dil, tüm ülkeye zarar veriyor. Kritik bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, basının birilerinden çok barışa, huzura hizmet etmelerini istiyoruz. Bu anlamda Bingöl basınının, ülke basınından çok farklı hareket ettiğini söylemek mümkün. Biz çözüm süreci başladığı günden itibaren, kanın akmaması gerektiğini, insanların dillerini, kültürlerini özgürce yaşaması gerektiğini belirttik, belirtmeye devam ediyoruz.

Gazeteci arkadaşlarımızın da haber yaparken, kutuplaştırıcı değil, birleştirici dil kullanmaları yararlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın