KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Şanlıurfa 2 milyon turist bekliyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa'ya 2010 yılında 2 milyon turisttin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Şanlıurfa  2 milyon turist bekliyor
30 OCAK 2010 CUMARTESİ 19:56
0
1332
0
AA aa

Ertekin, yaptığı yazılı açıklamada, Prag'a yılda yatılı 4,5 milyon turistin gittiğini, Prag'ın Şanlıurfa kadar tarihinin bulunmadığını, kent ekonomisinin turizmle büyütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Şanlıurfa'ya 2009 yılı turizm sezonunda yatılı olarak gelen turist sayısının 380 bin olduğunu anımsatan Ertekin, günü birlik gelen turistlerle bu rakamın 2-3 katına ulaştığını düşündüklerini kaydetti.

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısını her yıl yüzde 20 arttırmayı planladıkları, 2010 yılında konaklamalı gelen turist sayısının 2 milyona ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Ertekin, kentin inanç turizminin yanı sıra, tarih ve kültürel değerleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa'nın Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın 4. inanç merkezi sayıldığına dikkati çeken Ertekin, şunları kaydetti:

''Tarihi 11 bin 500 yıl öncesine dayalı olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa, üç semavi dinin atası Hz. İbrahim'in doğduğu, Hz. İsa'nın kutsadığı, Hz. Eyüp'ün yaşadığı 'Peygamberler Kenti' olarak da anılmaktadır. Dünya Mirası Koruma Kurulu'nun listesine girmesi için Balıklıgöl tescillendi. Tarihi değerleriyle kültürel açıdan büyük bir öneme sahip olan kentte valiliğin, belediyenin ve sivil toplum örgütlerinin, Şanlıurfa'nın UNESCO dünya mirası listesinde yer almasıyla ilgili çalışmaları, amacına ulaşacaktır.

Şanlıurfa Valiliği, kent merkezindeki 2 bin tarihi ve kültürel varlığı tescil ettirdi. Şanlıurfa'nın ticaret merkezi olduğu, tescil edilen 18 tarihi hanla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şanlıurfa, ticaret merkezi olduğu kadar aynı zamanda turizm merkezidir. En çok bilinen turizm değerleri Balıklıgöl ve sıra geceleri olan Şanlıurfa, sahip olduğu diğer zenginliklerini de paylaşmak istiyor. Göbekli Tepe, Haleplibahçe mozaikleri, Ceylanpınar yer altı şehri gibi nice önemli değeri barındıran kent, tanıtım çalışmalarıyla turizm sektöründe adından daha fazla söz ettirmek istiyor.''

-ADEM PEYGAMBERİN YAŞADIĞI ŞEHİR

Etekin, Göbekli Tepe'de yapılan kazı çalışmalarının ardından, tarih kitaplarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini, Alman arkeologların burada yaptığı kazı çalışmalarında Adem Peygamber'in yaşadığı şehir bulgularına ulaşıldığını savundu.

Ertekin, Göbekli Tepe'nin yalnızca yüzde 10'luk kısmında kazı çalışmasında ortaya çıkan bulgularla dünya tarihini değiştirdiğini, kazıların yüzde 30-50 gibi bir orana ulaştığında bilinen tarihin değişeceğini ileri sürdü.

Haleplibahçe'de bulunan ve arkeoloji dünyasında büyük ses getiren Amazon Savaş Kraliçeleri mozaiklerinin Zeugma'dan çıkartılan mozaiklerden çok daha eski olduğunu kaydeden Ertekin, kent değerlerinin ancak yüzde 10'luk kısmını tanıtılabildiğini ileri sürdü.

-GÜNEYDOĞU'NUN SAHİL YILDIZLARI-

Tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Şanlıurfa'da Güneydoğunun sahil yıldızlarının da bulunduğunu, bu kapsamda dünyanın sayılı büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nı barındıran Bozova ilçesi ile Fırat Nehri'nin geçtiği Halfeti ilçesinin turizm sektörünün son dönemlerde parlayan iki yıldızı haline geldiğini ifade eden Ertekin, tarihi varlıkları, konumu ve kültürü itibariyle Şanlıurfa'nın her bir köşesinin turizm sektörünün hizmetinde olduğunu, ancak bu iki ilçenin, barındırdıkları güzellikleriyle kıyı kentlerine alternatif olduklarını da kaydetti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın