KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Sarı: amacımız başarı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı: “Eğitim yöneticileri olarak amacımız 28-29 Kasım’da yapılacak olan sınavda elimizden geleni yaparak başarıyı yakalamaktır” dedi.

Sarı: amacımız başarı
16 KASIM 2013 CUMARTESİ 02:18
0
1660
0
AA aa

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri İle üçüncüsü düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Toplantısı Yapıldı.

Bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Merkez ve ilçelerdeki tüm Ortaokul Okul Müdürleri katıldı.

“28-29 Kasım 2013 tarihinde il kez yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavında herhangi bir aksaklık ve sıkıntı yaşanmaması için en büyük destekçimiz siz eğitim yöneticilerine büyük görev düşmektedir” diyen Sarı, sınav takvimine göre derslerin işlenmesi konusuna değindi.

Sınava giren öğrencilerin önüne soru kitapçığı geldiği zaman öğrencilerin ‘biz bu konuyu işlememiştik' dememeleri gerektiğini belirten Sarı: “Biz eğitim yöneticileri olarak amacımız 28-29 Kasım'da yapılacak olan sınavda elimizden geleni yaparak başarıyı yakalamaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavı yeni uygulamalar, öğrencilerin okullarında girmekte oldukları yazılılardan bir tanesinin daha denetimli bir şekilde ortak yapılmasından ibarettir. Öğrenci başarısının anlık performansa dayalı olarak değil geniş bir zaman dilimine yayılarak belirlenmesini sağlayan bu uygulama; telafi imkânının sağlanması, merkezî ortak sınavların iki okul gününde yapılması, ortak sınavların, sınav gününe kadar işlenen konuları kapsayacak olması, merkezi sınavların süresinin bir yazılı süresi kadar olması, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi, merkezî sınavların ilerleyen zamanlarda açık uçlu soruları da içerecek olması, her öğrencinin sınavlara kendi okullarında girebilmesi gibi yenilikleri içermektedir” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin bu yıl ilk defa uygulanmasına dikkat çeken Sarı: “Okul yönetici ve öğretmenlerin daha dikkatli olmasını müfredat programlarının sınav tarihlerine kadar mutlaka bitiştirilmesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Yapılacak bu sınavın ana ekseni okulun ve öğrencinin etkinliğini arttırmak olduğunu unutmayalım. Ziyaret ettiğim okullarda öğrencilerimizin yeni sınav sistemi hakkında yeterince bilgilendirildiğini görmek beni ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtmek istiyorum. Bu bağlamda siz deneyimli ve işin ehli idarecilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sarı'nın konuşmalarının akabinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemi ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasıyla sona erdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın