KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2025 Salı
°C

Sarı: çocuklar servetimizdir

Öğrenci velilerine seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı: “Geleceğimiz olan çocukları en iyi şeklide yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor” dedi.

Sarı: çocuklar servetimizdir
01 MART 2014 CUMARTESİ 04:55
0
1839
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 75.Yıl Ortaokulunda düzenlenen veli toplantısına katıldı. Burada veli ve öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Sarı, yarının bürokrat ve bakanlarının, okul sıralarından geçen öğrenciler olacağını söyledi.

Çocuk yetiştirmenin önemine vurgu yapan Sarı: “Çocuklarımız bizim için çok önemli. Onlar bizim servetimiz ve geleceğimiz. Onlar bize Allah'ın bir emaneti. O halde bu emaneti hep birlikte en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti yapmalıyız. Dünyaya geldiğinde evimize neşe katan çocuklarımızın yanlış davranışlar içerisine girmemesi için aile içerisinde gereken sevgi ortamını oluşturmalı, mutlaka okul ile işbirliği içerisinde olarak çocuklarımızın hassas noktalarını öğretmeni ile paylaşmalıyız ve çocuklarımızı küçük görmemeliyiz. Yarının bürokratları veya bakanları bu sıralardan çıkabilir. Onlara bu gözle bakalım. Onların yanında örnek olacak davranışlar sergilemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi Sınavı hakkında bilgi veren Sarı: “İkinci sınav 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavlarına Bingöl ve ilçelerinde okuyan yaklaşık 5 Bin 332 sekizinci sınıf öğrencimiz katılacak. Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden gireceğimiz ikinci sınavda da il olarak başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Bu konuda okul, veli ve öğrenciler olarak hassasiyet göstereceğinize inanıyorum” dedi.

Mevcut okulun yerine 24 derslik hizmet binasının yapılması için Bakanlık ile görüştüklerini ifade eden Sarı, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığımıza konuyu ilettik Bakanlığımızca uygun bulunması halinde mevcut okulun yerine 24 derslikli daha modern bir okul yapmayı planlıyoruz” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın