Sarı: gençlerimiz geleceğimizdir
Yarıyıl tatili dolayısıyla mesaj yayımlayan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar geleceğimizin mimarı ve teminatıdır. Bütün çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat verecek ve buna teşvik edecek eğitim imkanı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan faydalanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek zorundayız dedi.
21 OCAK 2016 PERŞEMBE 22:00 |
0 |
1657 |
0 |
|
AA |
aa |
|
İl genelinde 4 bin 233 öğretmenin görev yaptığı 455 eğitim kurumunda, öğrenim gören yaklaşık 60 bin öğrencinin karne heyecanı yaşayacağını belirten Sarı, “Dünya milletleri arasında sürdürülen ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik içerikli, acımasız yarışta yerimizi ancak böyle alabiliriz. Okullarımızdaki eğitim-öğretim faaliyetlerini, ürkütücü, engelleyici ve cezalandırıcı değil, öğrenmeyi teşvik edici ve pekiştirici yönde sürdürmeliyiz. Eğitim sistemimizin, milli bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip, elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı, kişisel mutluluğun yanında toplumun ve insanlığın refah ve mutluluğundan da sorumlu olduğuna inanan, çalışkan, dürüst, inançlı ve uzlaşma içinde yaşayan nesiller yetiştirmekle de görevli ve sorumlu olduğunun bilincinde olmalıyız” dedi.
Öğrencilerin ikinci döneme enerjik ve umutla başlaması gerektiğini belirten Sarı, “Sizler de bir dönem boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve kısa da olsa bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu fertler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun Hayat Devam Ediyor. Öğretmenleriniz ve yöneticileriniz olarak sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve ikinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Mesajında okul yöneticileri, öğretmen ve velilere de seslenen Sarı, şunları ifade etti: “Değerli yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz; Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımız genelgesinde belirtildiği üzere yarıyıl tatillerinin verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi, noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyor, sizlerle bu kutsal görevde, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyduğumu ifade eder verdiğiniz emekler için şahsım, kurumum ve Bingöl halkı adına teşekkür ederim. Kıymetli veliler; Çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınız bilinmektedir. Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine imkan tanıyın, farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun. Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularınızı seveceğinizi vurgulayın. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.”
|
14.01.2026 14:51
 |
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor |
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu. |
|
14.01.2026 14:42
 |
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi |
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek. |
|
14.01.2026 14:20
 |
Diyanet 2026 fitre miktarını açıkladı! |
Belirlenen meblağın, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebileceğine ve bu meblağın, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olduğuna karar verildi |
|
14.01.2026 14:09
 |
Atan, TSYD Bingöl Temsilcisi Oldu |
TRT Haber muhabiri Sinan Atan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bingöl temsilciliğine atandı. |
|
14.01.2026 13:33
 |
Kar geliyor! Bingöl'de Termometreler –18'i Görecek |
Meteoroloji, Cuma günü başlayacak yeni kar yağışı ve günlerce sürecek dondurucu soğuklara karşı Bingöl için kritik uyarılarda bulundu. |
|
14.01.2026 13:03
 |
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü |
Karlıova'da kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken dondurucu soğuk nedeniyle gündüz eksi 10, gece eksi 20'ye kadar düşen sıcaklık ilçeyi sessizliğe bürüdü; cadde ve sokaklar boş kaldı. |
|
|