KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Sarıcanlılar derneği açıldı

Dernek Başkanı Gürbüz, amaçlarının Sarıcanlıları tek çatı altında toplamak, birlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Sarıcanlılar derneği açıldı
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 09:44
0
1420
0
AA aa
Genç Caddesi Büyük Pasaj'da kurulan Bingöl Sarıcanlılar Sosyal Yardımlaşma- Dayanışma ve Kültür Derneği, dün düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.
Açılış kurdelesini Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve Sarıcan Belediye Başkanı Mehmet Emin Adıgüzel'in kestiği törene, DTP'nin desteklediği Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı M.Nuri Özmen, çeşitli kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Sarıcan Belediye Başkanı Mehmet Emin Adıgüzel, Sarıcanlılar Derneği'nin ilk olarak normal bir dernek olarak kurulduğunu ancak yapılan koordineli çalışmalarla Avrupa'da da şube açtıklarını belirtti. Elazığ ve Bingöl'ün de bu kapsama alındığını aktaran Adıgüzel; “Bingöl'de de Sarıcanlılar derneği açtığımız için oldukça mutluyuz. Bu mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Adıgüzel'in ardından bir konuşma yapan Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ise,  Sarıcan'ın Bingöl'e yakın bir yerleşim yeri olduğunu ve hiçbir zaman Bingöl'de yaşayan Ketenalp, böylesi dayanışma örneklerinin yaygınlaşması ve faydalı çalışmalarda bulunulması temennisini dile getirdi.
Ketenalp'in akabinde br konuşma yapan Dernek Başkanı Engin Gürbüz, Derneğin Mayıs 2007'de kurulduğunu ancak bir takım nedenlerden ötürü açılışın bu zaman sarktığını ifade etti.
Derneği kurmalarındaki amacın, Bingöl'de ikamet eden Sarıcanlıları bir araya toplamak, birlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu kaydeden Gürbüz, bu amaç doğrultusunda diğer sivil toplum örgütleriyle de birlikte olacaklarını ve ortak çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.
Son konuşmayı ise DTP'nin desteklediği Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı M.Nuri Özmen yaptı.
Derneklerin açılma amacının kültürel ve ekonomik dayanışmayı sağlamak olduğunu ifade eden Özmen; “Bugün burada çok güzel ve anlamlı bir dayanışma örneği görmekteyiz. Umarım hedeflenen başarı sağlanır, birlik ve beraberlik adına önemli adımlar atılır. Bu oluşumun sağlanmasında emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.
Tören, konuşmaların ardından davetlilere yapılan ikramla sona erdi.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.06.2025
16:59
Bingöl`de hafif ticari aracın içinden 14 düzensiz göçmen çıktı
Bingöl'de hafif ticari aracın içinden 14 düzensiz göçmen çıktı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yol kontrol uygulamasında durdurulan hafif ticari aracın içerisinden, 14 düzensiz göçmen çıktı. Şahıslar geri gönderme merkezine sevk edildi.
16.06.2025
16:51
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de Jandarma tarafından yürütülen çalışmalarda 10 farklı noktada toplam 14 Bin 933 kök kenevir bitkisi ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.
16.06.2025
16:42
Bingöl`de tarihi sikke ele geçirildi!
Bingöl'de tarihi sikke ele geçirildi!
Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; 'Kaçakçılığın önlenmesi ve tarihi/kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza aralıksız devam edilecektir' vurgusu yapıldı.
16.06.2025
16:24
Bingöl`de DEM Parti`den CHP ziyareti
Bingöl'de DEM Parti'den CHP ziyareti
Taziye dileklerinin iletildiği ziyarette gündeme dair değerlendirmeler de paylaşıldı. DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, kayyım meselesinden Öcalan'ın çağrısına kadar birçok konuda görüşlerini aktararak barış vurgusu yaptı.
16.06.2025
14:17
Bingöl`de 3 bin 483 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 3 bin 483 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda, 3 bin 483 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.06.2025
14:09
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında uyuşturucu evrakta sahtecilikten kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın