KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Sarıçiçek köyünde kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl Merkez Sarıçiçek köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sarıçiçek köyünde kutlu doğum etkinliği
04 NİSAN 2017 SALI 04:20
0
1428
1
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Merkez Sarıçiçek köyünde (Tarbasan) “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Salih Gönül'ün yaptığı etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam eden programda Burhan Cebba, Ayetullah Atila, Adem Bolluk, Rıdvan Kıyançiçek ve Ömer Alpaya'nın seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Zeki Dinç, Hz. Muhammed ve ashabının örnek hayatlarından kesitler anlatarak, dünya ve ahiret mutluluğuna, onun izlerini takip etmekle ulaşılacağını söyledi.

Hz. Muhammed'in tüm insanlara tanıtılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirten Dinç, onun adalet vasfına dikkat çekti.

İnsanların cehennem azabından korunması, cennete girebilmeleri için Hz Muhammed'in gece gündüz çaba gösterdiğini ifade eden Dinç, “Hz Peygamber Allah'ın dini için çalışmış, zorluklar yaşamıştır. İnsanlığın kurtuluşu için çabalamıştır. Davasını Taif'e götürmüş, orada taşlanmış yine de Allah'ın dinini anlatmaya devam etmiştir. Onun hayatında adalet vardır. Allah için mücadele vardır. Kendi ümmetine feda etme vardır. O, şefkat ve merhamet peygamberidir.” dedi.

Yeryüzünün, ancak Allah resulünün adalet anlayışıyla huzura kavuşacağını dile getiren Dinç, “Eğer Allah ve resulü için çalışırsanız bu ümmet kurtulacak. Yeryüzü hakka ve adalete döndüğü zaman insanlar kurtulacak. Ailelerde huzur ve mutluluk olacak. Eğer Adalet istiyorsak Allah resulünü okuyacağız. Evlatlarımızı onun ahlakına göre yetiştirmemiz lazım. Hz Muhammed'in olduğu Mekke ve Medine bize hep adaleti anlattı. Onun aşkıyla yaşarsak, bir Bilal misali oluruz. Bilal, efendimiz bu dünyadan irtihal ettikten sonra bir daha ezan okuyamadı.  Ne zaman ezan okusa, Eşheddü enne Muhammedu-r Resullullah'a gediğinde boğazı düğümlenir, hıçkırıklara boğulur, ezanı bitiremezdi. Bilal, onun gelişiyle hakkın, adaletin geldiğini ve köleliğin bittiğini biliyordu. Onun gitmesiyle yeryüzüne tekrar köleliğin gelmesine ağlıyordu. Bir insan, Allah ve resulüne iman ettikten sonra köle de olsa o azizdir. Allah ve resulüne iman etmeyen, bütün dünyanın en üst makamlarında da olsa, hür değildi, köledir.” şeklinde konuştu. Dinç'in konuşmasının sonrasında seslendirilen ilahilerin ardından etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bülent toluay (@Misafir_20261)
12 Nisan 2017 Çarşamba 10:02
Yeryüzünün, ancak Allah resulünün adalet anlayışıyla huzura kavuşacağını dile getiren Dinç,
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın