KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2026 Cuma
°C

Sarı'dan 12 yıllık zorunlu eğitim açıklaması

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 6287 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan okullara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarı`dan 12 yıllık zorunlu eğitim açıklaması
05 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 03:40
0
1568
0
AA aa

Bingöl'de 297 kurumun oluşturulduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sarı: “6287 sayılı İlköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun gereği olarak ilimizde 219 adet bağımsız ilkokul, 7 adet bağımsız ortaokul ve 71 adet hem ilk hem de ortaokul olarak eğitim verecek toplam 297 kurum oluşturulmuştur. İlimiz merkezinde biri bağımsız toplam iki imam hatip ortaokulu ve ayrıca Genç, Solhan ve Karlıova ilçelerinde de birer imam hatip ortaokulu imam hatip liseleri bünyesinde oluşturulmuştur. Bağımsız İmam Hatip Ortaokulu ilimiz merkez Şehit Mustafa Gündoğdu İlköğretim Okulu ek binasında Düzağaç İmam Hatip Ortaokulu adıyla yapılandırılmıştır” dedi.

Sarı, ilkokul ve ortaokullarla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“2012-2013 eğitim-öğretim yılı için 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle (31 Mart 2007'den önce doğanlar) 66 ayını tamamlayan tüm çocukların ilkokul 1. sınıfa kayıt işlemleri e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapılacaktır.

60-66 ay arası çocukların ise velisinin yazılı isteği ile gelişim yönünden hazır olduğu anlaşılanların ilkokula devamları sağlanacaktır. Diğer öğrenciler okul öncesi eğitime yönlendirileceklerdir. Okul öncesi eğitim için 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 37-66 ay arasındaki çocuklar anaokulunda veya uygulama sınıflarında, 48-66 ay arasındaki çocukların ise anasınıflarında eğitim almaları sağlanacaktır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokul 5. sınıfa kayıtlar e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak 2012-2013 eğitim öğretim yılında imam-hatip ortaokullarına devam etmek isteyen öğrenciler ise kayıtlarını doğrudan bu okullara yapabileceklerdir. Kontenjan üstü başvurularda noter kurası çekilecektir. Yeni oluşumda; bağımsız ilkokul olan okulun sadece 1. sınıfına öğrenci kaydı alınacak, 5. sınıfına kayıt alınmayacak. Bağımsız ortaokul olan okulun ise sadece 5. sınıfa öğrenci kaydı alınacak, 1. sınıfa kayıt alınmayacak. İmam hatip ortaokuluna dönüştürülen okulun sadece 5. sınıfına öğrenci kaydı alınacak, ara sınıflara (6.7.8 sınıflar) öğrenci kaydı alınmayacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın