KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Aralık 2025 Salı
°C

Sarıgül, karlıova'da cami açılışına katıldı

Karlıova İlçesi'ne bağlı Dörtyol Köyü'nde, Kenan Yılmaz adlı hayırsever tarafından yaptırılan iki katlı prefabrik cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sarıgül, karlıova`da cami açılışına katıldı
28 TEMMUZ 2008 PAZARTESİ 10:50
0
2318
0
AA aa
Erzurum'dan uzun araç konvoyu eşliğinde kara yoluyla Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Dörtyol köyüne gelen Sarıgül'ü vatandaşlar ''halkçı Sarıgül'' sloganlarıyla karşıladılar.



Vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektiren Sarıgül, daha sonra Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Karlıova Kaymakamı Mahmut Ağbal, İl Müfütüsü Hasan Çağlar ile birlikte, kendisinin de katkılarıyla iş adamı Kenan Yılmaz tarafından yaptırılan caminin açılışını yaptı.

Sarıgül, açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, inançlara saygılı laikliği her zaman savunduğunu belirterek, inançsız bir insanın boş bir tenekeye benzediğini söyledi.



Türkiye'deki bütün ibadet merkezlerinin en güzel noktaya gelmesini istediklerini ifade eden Sarıgül, ''Bugün burada bu güzel camimizi yapacağından bahsettiği zaman sevgili Kenan kardeşimle iftihar ettim. Çünkü İstanbul'da Ankara'da işler yapıyor ama doğduğu köyü, doğduğu toprakları, atalarının, dedelerinin diyarını unutmadı. Onun için Sayın Kenan kardeşime çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, ''Bazıları Ankara'da oturan bir tane baron laf edermiş 'Sarıgül'ün Bingöl'de Karlıova'da köylerde ne işi var diye.' Benim ne işim var biliyor musunuz? Karşıda duran anaların hayır duasını almak için buralara geldim. Benim her zaman iki tane gücüm oldu, hakka inandım, halkımıza da inşallah sonuna kadar güveniyorum'' şeklinde konuştu.

Baykal'ın kendisini partide rakip olarak gördüğü için mahkeme yoluyla partiden ihraç etmeye çalıştığını öne süren Sarıgül, şöyle konuştu:



''4 defa ihraç etti, 5. defa geri döndüm. o zalimle uğraşmaya devam edeceğim. Anayasa Mahkemesi'nden umut bekliyor. Bekliyor ki Anayasa Mahkemesi partiyi kapatsın, Sarıgül de ihraç edilsin o çalsın o oynasın. Yok öyle. böyle geldi böyle gitmeyecek. Seçimle gelen bir iktidarın seçimle gitmesi lazım. Seçimle gelen bir iktidarın demokratik olmayan yollarla yolcu edilmesini ve kapatılmasını doğru bulmuyorum. Ben yiğitçe güreşmesini severim arkadan kahpece kimseyi hançerlemem. Hak ediyorsam alırım.''

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün siyasi partilere oy verenlerin Atatürk'ü olduğunu kaydeden Sarıgül, şöyle devam etti:

''Atatürk sadece Ankara'daki bir zalimin siyaset malzemesi olarak kullanılamaz. Atatürk'ü siyaset malzemesi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Şimdi kaçtığını zannediyor. Bugün Türk toplumun yüzde 99,9'u Müslüman'dır. Hacca gitmek isteyen bir yaşlı amcamıza koca partinin genel sekreteri, 'Sen oraya gitme Muhammed seni tutar da bir daha bırakmaz' diyerek dalga geçiyor. Onun için bunları başka siyasiler söyleyemez korkarlar. Ama Sarıgül korkmaz. Allah nasip ederse Şişli'de yaptığım gibi 70 yaşını aşanları hacca göndereceğim.''

Televizyonlarda yer alan bazı programların çocukları olumsuz etkilediğini de ifade eden Sarıgül, ''Rabbim bana bir gün imkân verirse bu televizyonlarda çocuklarımızın ahlaki ve kültürel değerlerini bozan olumsuz televole kültürü yerine istiyorum ki Mevlana kültürü gelsin, Peygamber efendimizin kültürü gelsin, Atatürk kültürü gelsin'' diye konuştu.

Törende kısa bir konuşma yapan Milletvekili Yusuf Coşkun, camilerin öneminden bahsederek, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Ataoğlu ise camilerin çok uzun yıllardan beri toplumun birliğini ve beraberliğini simgeleyen önemli eser olduğunu belirterek, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Karlıova Kaymakamı Mahmut Ağbal da kısa bir konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ardından törene katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın