KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Sarıgül'ün chp'den ihracı kesinleşti

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kurultayda Baykal'ın karşısında genel başkanlığa aday olması beklenen Sarıgül'ün CHP'den ihracını onayladı.

Sarıgül`ün chp`den ihracı kesinleşti
13 ARALIK 2007 PERŞEMBE 12:57
0
1060
0
AA aa
Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP YDK Başkanlığının 24 Mart 2005 tarihli Sarıgül'ün ihracına ilişkin kararı iptal etmişti. CHP, bu kararı temyiz ederek, bozulmasını istemişti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin Siyasi Partiler Yasası'nın (SPY) 57. maddesinin tanıdığı yetkiyi aşarak karar verdiğini belirterek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Daire ayrıca, yerel mahkemenin esasa girerek karar veremeyeceğine işaret ederek, SPY'nin 57. maddesine göre verilen ihraç kararının şekil ve usul bakımından kanuna, parti tüzüğüne uygun olup olmadığının incelenebileceğini kaydetmişti.

Yerel mahkemenin, Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin YDK kararının iptali yönünde verdiği ilk kararında direndi. Bu kararın da temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracına ilişkin CHP YDK kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin gerekçeleri doğrultusunda bozdu.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararı doğrultusunda yeniden bir karar verecek. Genel Kurul'un kararı bağlayıcı nitelik taşıyor.

PARTİ SUÇU İŞLEDİĞİ İÇİN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Mustafa Sarıgül, CHP'nin 2005 yılındaki olağanüstü kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından,
 
.

“Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle, tüzüğün “parti suçu” ile ilgili 68 ve 70. maddeleri uyarınca, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. CHP YDK da 24 Mart 2005'te Sarıgül'ün oy birliği ile partiden ihracına karar vermişti.

CHP yönetimi, Sarıgül'ü, bazı açıklamaları ve eylemleriyle parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ikinci kez tedbirli olarak YDK'ya sevk etmişti.

Ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın