KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Sarıgül'ün chp'den ihracı kesinleşti

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kurultayda Baykal'ın karşısında genel başkanlığa aday olması beklenen Sarıgül'ün CHP'den ihracını onayladı.

Sarıgül`ün chp`den ihracı kesinleşti
13 ARALIK 2007 PERŞEMBE 12:57
0
1145
0
AA aa
Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP YDK Başkanlığının 24 Mart 2005 tarihli Sarıgül'ün ihracına ilişkin kararı iptal etmişti. CHP, bu kararı temyiz ederek, bozulmasını istemişti.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin Siyasi Partiler Yasası'nın (SPY) 57. maddesinin tanıdığı yetkiyi aşarak karar verdiğini belirterek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Daire ayrıca, yerel mahkemenin esasa girerek karar veremeyeceğine işaret ederek, SPY'nin 57. maddesine göre verilen ihraç kararının şekil ve usul bakımından kanuna, parti tüzüğüne uygun olup olmadığının incelenebileceğini kaydetmişti.

Yerel mahkemenin, Sarıgül'ün CHP'den ihracına ilişkin YDK kararının iptali yönünde verdiği ilk kararında direndi. Bu kararın da temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'na geldi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiden ihracına ilişkin CHP YDK kararının iptali yönündeki yerel mahkemenin direnme kararını, Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin gerekçeleri doğrultusunda bozdu.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararı doğrultusunda yeniden bir karar verecek. Genel Kurul'un kararı bağlayıcı nitelik taşıyor.

PARTİ SUÇU İŞLEDİĞİ İÇİN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Mustafa Sarıgül, CHP'nin 2005 yılındaki olağanüstü kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından,
 
.

“Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği” gerekçesiyle, tüzüğün “parti suçu” ile ilgili 68 ve 70. maddeleri uyarınca, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. CHP YDK da 24 Mart 2005'te Sarıgül'ün oy birliği ile partiden ihracına karar vermişti.

CHP yönetimi, Sarıgül'ü, bazı açıklamaları ve eylemleriyle parti tüzüğüne aykırı hareket ettiği gerekçesiyle ikinci kez tedbirli olarak YDK'ya sevk etmişti.

Ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın