KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Şartları sağlayanlara 500 bin TL faizsiz kredi!

KOSGEB'in yeni dönem yol haritası belirlendi. KOBİ'lere yabancı fonların yatırım yapması için rating sistemi oluşturulacak. Şartları uyan her KOBİ için 500 bin liraya kadar faizsiz kredi limiti açılacak. Tüm KOBİ desteklerine KOSGEB'in tek pencere sisteminden ulaşılacak.

Şartları sağlayanlara 500 bin TL faizsiz kredi!
29 MART 2018 PERŞEMBE 08:52
0
3207
1
AA aa

KOSGEB, KOBİGEL İllerde Rekabet Avantajına Sahip Sektörler Programı ile hangi ilde hangi ürünlere destek verileceğini belirleyecek ve bundan sonraki süreçte, desteklerin temelini bu program oluşturacak.

Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, eş zamanlı olarak 8 bölgede gerçekleştirilen KOBİGEL Programı İllerde Rekabet Avantajına Sahip Sektörler Çalıştayı'nın açılışında, canlı yayınla 8 bölgeye bağlanarak kurumun yeni yol haritasını açıkladı. Uzkurt, çalıştay öncesinde de Ankara merkezli olmak üzere Adana, İstanbul, İzmir, Konya, Trabzon, Erzurum ve Gaziantep'te KOSGEB paydaşlarının oluşturduğu çalışma gruplarına, kurumun önümüzdeki dönemdeki destekleme politikalarını anlattı.

 

KOSGEB desteklerindeki yeni dönemi KOBİ'ler için yeni bir sürecin başlangıcı olarak nitelendiren Cevahir Uzkurt, 26 kalkınma ajansının alanında yer alan 81 ilde yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Bu kapsamda, her ilde her sektörün desteklenmeyeceğinin altını çize Uzkurt, “Halen KOSGEB; Adana, Kocaeli, Trabzon ve Hakkari'ye aynı desteği veriyor. Oysa buralarda hem ölçek hem de ihtiyaç bakımından büyük farklılıklar var” dedi. Bundan sonraki süreçte, her il için, her firma için uygun desteklerin belirleneceğini ifade eden Cevahir Uzkurt, “Göreve geldiğimiz 8 aylık zaman diliminde KOSGEB'in verdiği destekleri toparladık, kime ne kadar vermişiz belirledik. Bazı desteklerin işlevini yitirdiğini tespit ettik” şeklinde konuştu.

KOSGEB'in diğer destek programlarının dışında, girişimcilik destekleri kapsamında 47 bin işletmenin desteklendiği bilgisini veren Uzkurt, “KOSGEB artık hangi desteği verdiğini bilecek. Üstelik bu dönemde destek sonucu yapılan üretimin pazarlama aşamasını da kontrol edeceğiz” dedi.

Cevahir Uzkurt, yeni dönemin temelini ‘yerlileştirmenin' oluşturacağını vurgulayarak, toplam 8 başlıktan oluşan yeni yol haritasını şöyle açıkladı:

1-Cari açığın azaltılmasına katkı

Yüksek ve orta yüksek teknolojili olup, ithal edilen ürünleri üretme kabiliyeti olan şirketlere, Stratejik Ürün Destek Programı ile 5 milyon liraya kadar destek sağlanacak.

2-Ürünlerin ticarileştirilmesi

Bir çok bakanlık ve kurumun verdiği Ar-Ge desteklerinde ortaya çıkan ürünlerin ticarileştirilmesi için Teknoyatırım Desteği ile projelere 5 milyon liraya kadar katkı yapılacak. KOBİ'lere, “bu ürünleri satabileceğiniz büyük firmaları bulun, onlarla anlaşma yapıp gelin” denilecek.

3-KOBİ tanımı değişecek

KOBİ tanımı değişerek, ciro sınırı 40 milyon liradan 125 milyon liraya çıkarılacak. Buna ilişkin çalışma Başbakanlığa gönderildi. Böylece büyük ölçekli işletmeler de KOBİ desteklerinden yararlanabilecek.

4-KOSGEB destekleri için ‘rehber' firmalara lisans verilecek

KOSGEB desteklerine ilişkin araştırma imkanı olmayan küçük işletmelere yol göstermek üzere, KOSGEB'in vereceği lisans ile çalışacak rehberler olacak. Bu konuda şikayetlere sebep olan suiistimaller ortadan kalkacak. Desteklerin doğru kullanılmasından rehberler sorumlu olacak.

5-KOBİ'lere yabancı fonların yatırımı

Özellikle teknolojik üretim yapan KOBİ'lere karne niteliğinde rating çıkarılacak. Şirketlerin, finansal, operasyonel kapasiteleri belirlenecek. Yabancı veya yerli fonlar, bu değerlemelere bakarak KOBİ'lere sermaye desteği yoluyla ortak olabilecek. Sürekli yenilenecek değerlemede, şirketlerin geleceğine yönelik projeksiyonlar da yer alacak.

6-KOBİ'ler büyük işletmelerle eşleştirilecek

Teknoyatırım desteğine benzer şekilde, büyük firmalara da hangi ürünlere ihtiyaçları olduğu sorularak, bunları üretebilecek KOBİ'lerle eşleştirilmeleri sağlanacak.

7-Her KOBİ'ye faizsiz destek hesabı açılacak

Şirketleri, her seferinde bankalarla karşı karşıya getirmemek amacıyla, koşulları sağlayan her şirket için 100 bin lira ile 500 bin lira arasında faiz destekli kredi limiti açılacak. Üç yıllık sürede şirketler istedikleri zaman bu limitlerinden kredi kullanabilecek.

8-Tüm kurumların desteklerine KOSGEB üzerinden ulaşılacak

KOBİ'lere yönelik tüm bakanlık, kurum ve kuruluşların verdiği desteklere, KOSGEB üzerinden tek pencereden ulaşılabilecek. Hazırlanan veri tabanına giren şirketler ihtiyaçlarını belirtecek, şirketin ihtiyacını hangi kurum karşılıyorsa o kurumun destek sayfasına yönlendirilecek. Ayrıca KOSGEB desteklerine e-Devlet üzerinden de başvurulabilecek.

Savunma sanayii şirketleriyle protokol imzalanacak

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, yerlileştirmeye destek olmak amacıyla TAI, ASELSAN gibi büyük savunma sanayii şirketleriyle protokol imzalayacaklarını söyledi. Bu kapsamda TAI'nin üreteceği milli muharip uçağı örneğini veren Uzkurt, “TAI'ye gidip bunu üretmek için ithal etmeniz gereken ürünleri bize bildirin. Bunu Türkiye'de üretecek şirketleri destekleyelim diyeceğiz. Böylece teknoloji üretimini de KOBİ'ler aracılığıyla tabana yayacağız” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24404)
04 Nisan 2018 Çarşamba 00:41
Kredilerin puanlama ve katma değerli işlere göre verilmesi isabetli bir karar. Uzun vadede daha yararlı olur
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
04.05.2026
12:26
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan Parkinson hastası 45 yaşındaki emekli öğretmen Kutbattin Keskin'den 2 gündür haber alınamıyor. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında şahsa ait olduğu değerlendirilen mont ve cep telefonu bulundu.
04.05.2026
12:24
Solhan FK, Penaltılarla BAL`a Yükseldi
Solhan FK, Penaltılarla BAL'a Yükseldi
Bingöl 1. Amatör Lig'de mücadele eden Solhan FK Spor, Çaytepe Spor karşısında penaltı atışları sonucu galip gelerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
03.05.2026
19:48
Bingöl Basın Konseyi`nden `Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi`
Bingöl Basın Konseyi'nden 'Yapay Zekâ Destekli Medya Uzmanlığı Eğitimi'
Bingöl Basın Konseyi tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerinde yapay zekâ araçlarının kullanımı konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Yapay zekâ teknolojilerinin medya alanında sunduğu imkânlara dikkat çekerken, bu araçların bilinçli ve etik kullanımının önemine vurgu yapan Konsey Başkanı Bayraktar, farklı alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.
03.05.2026
19:46
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası
Genç Muratspor Küme Düştü! Kritik Maç Sonrası 'Şike' İddiası
Genç Muratspor'un Doğubeyazıtspor'u 2-0 mağlup etti ve bu skorla ligde kalacaktı ancak aynı anda oynanan Kurtalanspor – Şırnak Petrolspor maçı 5 dakika uzatıldı ve Kurtalanspor 5 dakikada 3 gol atarak 5-4 maçı kazanınca Genç Muratspor küme düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın