KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

'Şartlı Nakit Transferi' için 8 Bin 720 başvuru yapıldı

Bingöl'de, Sosyal Riski Azaltma Projesi'nin ‘Şartlı Nakit Transferi' yardımlarından faydalanmak için 8 bin 720 aile başvuruda bulundu. 4 bin 70 ailenin hak kazandığı ‘Şartlı Nakit Transferi' yardımları kapsamında Temmuz 2007 itibariyle 2 milyon 841 bin 012 YTL ödendiği öğrenildi

`Şartlı Nakit Transferi` için 8 Bin 720 başvuru yapıldı
10 EKİM 2007 ÇARŞAMBA 05:56
0
1489
0
AA aa
Bingöl'de, Sosyal Riski Azaltma Projesi'nin ‘Şartlı Nakit Transferi' kapsamında eğitim ve sağlık yardımından yararlanmak için 8 bin 720 ailenin başvuruda bulunduğu bildirildi.
Yoksulluk nedeniyle çocuklarını okula kaydettiremeyen, gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan, okul öncesi çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götüremeyen ailelerin ekonomik yönden desteklenmesi ve Türkiye'de düzenli bir nakit sosyal yardımın hedeflendiği ‘Şartlı Nakit Transferi'nin yürürlüğe girmesinin ardından Bingöl'de 2007 yılı içinde 8 bin 720 aile bu yardımdan yararlanmak için başvuruda bulundu.
Bingöl Valiliğinden alınan bilgiye göre, ‘Şartlı Nakit Transferi', hangi alanda uygulanıyorsa, yardım almaya hak kazan ailenin hak ettiği parayı alabilmesi için çocuğun düzenli sağlık muayenelerini ve aşılarını yaptırması, devam ettiği sağlık kliniklerinde verilen sağlık eğitimi programlarına düzenli devam etmesi, okul çağındaki çocuğun düzenli olarak okula gönderilmesi gibi koşulları yerine getirilmesi gerekiyor.
Alınan bilgilerde, bu amaçla koşulları yerine getirilmesi kaydıyla yapılan nakit transferlerin annelere ödendiği de vurgulandı.
Şartlı Nakil Transferi kapsamında 2007 yılı içinde Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na toplam 8 bin 720 ailenin müracaata bulunduğu belirtilirken, başvurular arasında 4 bin 705 aile hak sahibi olduğu ve başvuruların sona erdiği kaydedildi.
Değerlendirmeye alınan başvurulara göre ise, 5 bin 795 çocuk eğitim, 2 bin 925 çocuk da sağlık yardımından yararlanıyor.
Temmuz 2007 tarihi itibariyle 2 milyon 326 bin 785 YTL eğitim, 514 bin 227 YTL de sağlık yardımı olmak üzere toplam 2 milyon 841 bin 012 YTL yardım yapıldığı aktarıldı 
Ayrıca ‘Şartlı Nakit Transferi' kapsamında yapılan sağlık yardımlarının 0-6 yaş grubu çocuklar için kişi başı 20-25 YTL olarak belirlendiği, eğitim yardımlarındaki limitin ise çocuğun başarı durumuna göre şekillendiği bildirildi.
Başarılı kız öğrencilere aylık 45 YTL, başarılı erkek öğrencilere de aylık 35 YTL nakit yardım ödendiği öğrenildi.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın