KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2025 Pazar
°C

Satıcılar hamsiden memnun



Bingöl'de günde yaklaşık 10–15 kasa hamsi sattığını söyleyen satıcılar satışlardan memnun olduklarını belirttiler

Satıcılar hamsiden memnun
14 ARALIK 2009 PAZARTESİ 08:21
0
1360
0
AA aa


Karadeniz'den Bingöl'e hamsi getirdiklerini söyleyen balıkçılar, satışlardan memnun olduklarını söylediler.
Özellikle bu aylarda uzun süredir beklenen ve Karadeniz yöresinde avlanarak bölgeye getirilen hamsi balığı tezgahlarda yerini aldı. Hamsi balığının kilosunun 3.50 liraya satıldığını ve günlük yaklaşık 10–15 kasa balık satıldığını söyleyen balıkçılar, hamsi bolluğunun hem satıcıya hem de tüketiciye yaradığını söylediler. 5 yol mevkiinde balık satan Nesih Demir, günde 10–15 kasa hamsi balığı sattığını belirterek, özellikle dar gelirli vatandaşların hamsi balığına rağbet gösterdiklerini ifade etti.
Her yıl Aralık ayının başlarından itibaren hamsi balığı satışlarına başladıklarını söyleyen Nesih Demir, balığının kilosunun 3.50 liraya kadar düştüğünü belirterek; “Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanmasından dolayı fiyatlar düştü. Daha önceden fiyatının yüksek olmasından dolayı sofralarda yerini alamayan hamsi balığı, son zamanlarda bütün sofralarda yerini almaya başladı. Ben günde 10–15 kasa hamsi satıyorum. Özellikle dar gelirli vatandaşlar bu aralar hamsiye büyük rağbet gösteriyor. Fiyatlar kısa zamanda artacaktır” şeklinde konuştu.
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın