KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Savcıları göreve çağırdı

Altyapı işinde gerekli malzemelerin kullanılmadığı gibi işlerin de şartnameye uygun olmadığını belirten BİN-DER Başkanı Karasu, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı ve ekledi: “Bingöl halkı bilsin ki, altyapının büyük bir kısmı şartnameye ve standartlara uygun bir şekilde yapılmamıştır.”

Savcıları göreve çağırdı
28 MAYIS 2013 SALI 10:44
0
3204
9
AA aa

Sert çıkışları ve belgeli eleştirileriyle adından sıkça söz ettiren Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, yürütülmekte olan altyapı çalışmalarıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve çalışmaların şartnameye uygun yürütülmediği bilgisini paylaştı.

Resmi kanallardan ulaştığı şartname ile yapılan işleri karşılaştıran ve çalışmaları yerinde inceleyen Karasu: “Rastgele, derme çatma, döşe ve yol al, nasıl olsa kimse anlamaz, anlayan olsa da burası Bingöl'dür kimse sesini çıkarmaz anlayışıyla toprak kazılmış ve büzler toprağa gömülmüştür” dedi.

“KALİTELİ ALTYAPIYI DESTEKLERİZ, FASON OLANINI DEĞİL”

Serdar Atalay'ın Bingöl belediye Başkanı olmasının, altyapı projesinin onun dönemine denk gelmesinin Bingöl için bir talihsizlik olduğunu savunan Karasu: “Ne düzgün bir proje yapabildi, ne yapılan projeyi düzgün bir şekilde uygulayabildi, ne de bu imkânı doğru değerlendirebildi. Altyapı yapıyorum diye Bingöl'ü borçlandırdı, bir yıldır olmadık eziyetler çektirdi. Allah var, Sayın Serdar Atalay ihale işinden iyi anlıyor; kenti yönetmekten, hizmet etmekten, kaliteli iş üretmekten, işi doğru yapmaktan anlamıyor. İhale ettiği işler kaliteli mi, standartlara uygun mu, düzgün yapılıyor mu, yürüyen iş ve işlemlerde bir ihmal var mı, yok mu onu ilgilendirmez. Altyapı projesi ve proje kapsamında yapılan çalışmalar da böyle ve evlere şenlik. Projedeki eksiklikler, kullanılan malzeme, ihale şartnamesinde belirlenmiş hususlara uymama, uygulamadaki görmezden gelmeler, kalitesi düşük iş üretimi birer handikaptır. Kaliteli bir altyapıyı hepimiz destekleriz, ama böyle fason olanını değil. Altyapı bize iki olumsuzlukla döndü. Birincisi, kalitesiz bir altyapı yapılıyor. İkincisi, yutmadığımız toz, bize bulaşmayan çamur, düşmediğimiz çukur, arabası hasar görmeyen Bingöllü kalmadı” dedi.

“BURASI BİNGÖL'DÜR KİMSE SESİNİ ÇIKARMAZ”

Altyapı Projesinin teknik şartnamesini incelettiklerini ve uygulamasına baktıklarını aktaran Karasu, tüm mahallelerde yapılan altyapının içler acısı bir durumda olduğunu ifade etti.

“Rastgele, derme çatma, döşe ve yol al, nasıl olsa kimse anlamaz, anlayan olsa da burası Bingöl'dür kimse sesini çıkarmaz anlayışıyla toprak kazılmış ve büzler toprağa gömülmüştür” diyen Karasu, “Nasıl yapılmalıydı?” sorusuna da yanıt verdi:

“Önce kazı yapılır, kazıdan çıkan malzeme taşıtlara yüklenerek idare ve ilgili yerel yönetimler tarafından müştereken gösterilen depoya taşınır. Kazılan yerin zemini düzeltildikten sonra en az 15 santimetre tüvenan denen malzeme ile yastıklamanın yapılması gerekiyor. Bu malzeme serildikten sonra büzler teknik gereklere uygun bir şekilde döşenir. Döşeme işleminden sonra büzün etrafı ve 30 cm üstünü kaplayacak şekilde tüvenan denen malzeme ile gömleklemenin yapılması, gömleklemeden sonra kaplamasız yollarda yol üst kotuna kadar, kaplamalı (asfalt, kilitli taş vb.) yollarda kaplama altı kotuna kadar tüvana denen stabilize temel dolgusunun kullanılması gerekiyor. Toprak malzemenin hiçbir biçimde kullanılmaması gerekiyor. Bu işlemler büzlerin dayanıklılığını artırır, çürümeyi ve çökmeleri önler, basıncı ayarlar, altyapının uzun ömürlü olmasını sağlar. Mahallelerde yapılan altyapı çalışmasının hiçbir yerinde bu kurala bütünüyle uyulmamıştır. Kimi yerlerde açılan kanaldan elde edilen toprak kullanılmıştır, eksik toprağın bir kısmı Tilki Deresi dediğimiz yerde bir şantiyeden arta kalan irili taşlar toprakla karıştırılarak, bir kısmı da Kadran Yolu kenarından getirilmiş ve kullanılmıştır. En üste ise bir karış kalınlığında stabilize dolgu malzemesi dökülerek sanki altta da aynı malzeme kullanılmış görüntüsü verilmiştir.”

“SADECE ÇARŞI MERKEZİNİ DÜZGÜN YAPIYOR”

Mahallelerdeki altyapı çalışmalarını ‘fiyasko' sözüyle nitelendiren ve mevcut işi bu haliyle ihale bedelinin yarısına yapmanın mümkün olduğunu savunan Karasu, şöyle devam etti.

“Kullanılan beton ve betonarme büzlerin beton kalitesi ve diğer bileşenler/bileşenlerinin sözleşme şartlarına ne oranda uygun olduğunu bilmiyoruz. Sadece Sulama Kanalının üstünden başlayarak Kültür ve İnali Mahallesinde 40 ayrı yer kazılsın yataklama, gömlekleme ve stabilize dolgunun şartnameye uygun bir şekilde kullanılmadığı görülecektir. Her Bingöllü yukarıda belirttiğimiz, olması gereken işlemlere baksın ve kendi mahallesinde yapılan altyapı çalışmasını değerlendirsin, yapılanların ve yapılmayanların neler olduğunu karşılaştırsın. Sayın Serdar Atalay uyanıktır, bütün Bingöl'ü uyutuyor. Sadece Çarşı Merkezini düzgün yapıyor, mahallelerdeki binlerce kilometrelik altyapıyı ise derme-çatma. Niye? Çarşı merkezi göz önünde. Bingöl halkı bilsin ki, altyapının büyük bir kısmı şartnameye ve standartlara uygun bir şekilde yapılmamıştır. Bingöllüleri altyapıya sahip çıkmaya, Cumhuriyet Savcılarını altyapı faciasına el koymaya davet ediyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
azizkaya (@Misafir_13802)
02 Haziran 2013 Pazar 12:39
sayın doğan karasunun bu erdemli duruşundan dolayı tebrik ediyorum daha çok din hak hukuk adaleten dem vuran kesimlerin bu konularda hasas olması gerekirken malesef yardakçı ve yalakacı tip rolünü üstlenmeyi benimsemiş oluyorlar Allaha hesap verme korkusu hiçmi yok hesap gününde kime yalakalık yapacaksınız kim sizi kurtaracak lütfen doğru ve dürüst olun bu şehir hepimizin hizmeti en güzel şekilde hak etmek istemezmisiniz duyarlı ve bilinçli bir toplum olmak lazım yoksa bunun acısı çok çıkar
tarık erdoğan (@Misafir_13780)
31 Mayıs 2013 Cuma 14:58
o akıllı arkadaşlara soruyorum. dsi den ahmet dursunun oraya kadar olan mesafe gen ç caddesi ile yaklaşık aynı mesafede.bir haftada nasıl bitti varmı gören eden? genç caddeside tam olmasa da az bişey şartnameye uygun iş yapıldığı için bu kadar uzun sürüyor. adamlar dahi yaptıkları işe inanamayıp durmadan resim çekip bir genç caddesini bingöl gibiymiş gösterecekler tahminimce. şartnameye göre o paletli ekskavatörü sokamaz oraya. lastikli eder ile çalışması gerekiyor. asfaltı kestikten sonra kazı yapılır ve işi bittikten sonra eski haline getirir.
aktekinr (@Misafir_13768)
30 Mayıs 2013 Perşembe 22:25
Asil sorumlular isten kaciyor.Alt yapinin ne oldugunu bilmeyen sirketlere is teslim edilirse olacagida budur.Burada alt yapidan anlayan varsa konussun.Dünyada esi ve benzeri belki olmayan altyapi calismasi Bingöl,de yürütülüyor.Buna ben gözlerimle sahidim. Yesilyurt mahalleside yapilan calismalari
bizzat calisan elemanlarla tartistim.Sonucta calisan isciler ne yapsin.Emredilen neyse biz onu yapiyoruz
diye cevab verdi.Baktim bir tek benimle olacak is degil koskoca mahallede bir tek karsi cikan benimse birak ne halleri varsa görsünler.Dogru söyl
cumali (@Misafir_13753)
30 Mayıs 2013 Perşembe 11:13
Serdar Atalay cevap veremiyor. Onun beslemeleri saldırmaya başlamış. Siz Serdar'ın lawıkları emin olun Karasu'nun yazdıkları yanlış olsaydı Sizin şefiniz serdar şimdiye 50 defa cevap vermişti. siz ondan da arsıssınız.
azlı baylas (@Misafir_13748)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 22:19
karasu senin kim olduğunu biliyoruz,bu memlekete konuşacak en son isnlardan biri sizsiniz ve sizn gibilerdir,inşllah bu yorumları okuyorsunuzdur
Darahini (@Misafir_13742)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 18:53
Uzmanımız faaliyette.Mesleği öğretmen olan, ancak öğretmenlik dışında her konuda uzman Doğan bey.Bu kadar toplumda itici olmak seni hiç üzmüyor mu?Sende gerçekten bir parça sıkılma olsa kendini her konuda uzman ilan etmezdin.Basına yansıyan her beyanın kabak tadı vermeye başladı.Asıl mesleğin olan öğretmenliği yapmanı tavsiye ederim.Yoksa bırak o mesleği siyaset yap.
hasan hasan (@Misafir_13737)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:33
Ya bu Bingöl'ümüzde kendi işini yapan yok mu kardeşim.. bırakın siyaseti siyasetçi yapsın , eğitimi öğretmen, inşaatı mühendis... doğan bey doğru söylemiş savcıları göreve çağırmış! lakin bi şey merak ettim 'ya bir dernek nasıl oluyorda SİYASET ile uğraşıyor...doğan beye tavsiyem kardeş öğretmenliği bırak CHP ye geç babalar gibi siyasetini yap, oyum sana...
sen ben (@Misafir_13735)
29 Mayıs 2013 Çarşamba 15:53
Sayın karasu samimiyetinin temeli yok. söylediklerinin 10/9 fason haber. adamı öldür hakkını yeme, yapacak taşlıyacak bişey bulamadınız artık akla hesaba gelmeyen yalan haberlerle milleti kandırmaya çalışyonuz. sen eline metremi alıp ölçtün, sen mühendis misin? sen ölçmeden biçmeden kullaktan duyma bilgilerle nasıl kalkar haber yaparsın. bu sayfayada şaşıyorum. doğru yalan haber demeden hepsini yayınlıyorsunu. bizde gönderelim onuda yayınlayın.
BİNGÖL CAN (@Misafir_13719)
28 Mayıs 2013 Salı 11:15
bencede bu borular 40 yılı kaldırmaz.Ayrıca savcı çağırsanızda beyhude önemli olan hepimizin bilinçli olmamızdır.Bİngöllüler olarak bizim duyarlı olmamızdır.Ayrıca su sıkıntısı inşallah yine yasanmaz,halı yıkama ve bahçe suyu suluyorlar.lütfen zabıta ekiplerinin bu konuda duyarlı olup gerekirse ceza yazsınlar.SAYIN BAŞKANIMIZDAN LÜTFEN YENİ SU DEPOLARIMIZ BİRAN ÖNCE FALİYETE GEÇİRİMESİNİ İSTİYORUZ.
21.05.2024
17:15
Bingöl`de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl'de maskeli silahlı saldırı! 1 yaralı
Bingöl merkez Kültür Mahallesi'nde maskeli bir saldırganın ateş etmesi sonucu yaralanan kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın