KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Savcılıktan 'etkin pişmanlık' çağrısı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, etkin pişmanlık hükümlerinin FETÖ/PDY üyeleri için de uygulanmasının söz konusu olduğunu belirterek, örgütün 15-16 Temmuz’da gerçekleştirdiği eylemlerden pişmanlık duyup, ayrılma istediğinde olanlara etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağına dikkat çekti.

Savcılıktan `etkin pişmanlık` çağrısı
17 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA 23:05
0
4330
0
AA aa

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kentte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

115 KİŞİ TUTUKLANDI

Açıklamasında, örgüte yönelik soruşturmalar kapsamında bugüne kadar Bingöl'de 193 kişi hakkında işlem yapıldığı belirten Bektaş, bunlardan 115'nin tutuklandığı, 24'ünün halen gözaltında olduğu, 48'inin ise adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakıldığı bildirdi.

Soruşturmaların iki hat üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Bektaş, şunları kaydetti:  “Birincisi söz konusu darbe teşebbüsüne iştirak edenlerle ilgili olup, TCK'nın 309 ve devamı maddeleri kapsamında değerlendirildiği, FETÖ/PDY örgütünün 15 Temmuz'daki eylemleri, örgüt üyelerinin aralarındaki birlikteliği, örgüt yapıları, organize oluş biçimleri, üyeler arasındaki hiyerarşik zincir dikkate alındığında TCK'nın 314 maddesinde kapsamında ‘Silahlı örgüt' olduğu hususunda tereddüt bulunmadığı. İkinci soruşturmalar ise, söz konusu darbe teşebbüse ile iltisakı belirlenmemiş olmakla birlikte yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik olup TCK'nın 314/2 maddesinde kapsamında yürütülmektedir. Özellikle TCK'nın 314 maddesinde kapsamı da silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edilmektedir.”

‘ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU' ÇAĞRISI

TCK'nın 314'üncü maddesinin 3. fıkrası ile suç işlemek için örgüt kurulmasına ilişkin hükümlerin silahlı örgüt için de uygulanacağının hüküm altına alındığına dikkat çeken Başsavcı Bektaş, “Dolayısıyla TCK'nun 221 maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin de FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri için uygulanması söz konusu olacaktır. Nitekim FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma istediğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için TCK'nın 221 maddesinde etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır. Buna göre etkin pişmanlığının uygulanmasında, kendiliğinden örgütten ayrılarak teslim olan fiilen örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyip işlemediği araştırılmakta ve daha sonra hukuki durumları değerlendirilmektedir. TCK'nın 221 maddesi çerçevesinde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle pişmanlık duyduklarını göstererek örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmalarını ve yakalanmalarını sağlamaları halinde aynı maddenin 3.fıkrası kapsamında haklarında cezaya hükmolunmayacaktır. Bu şekilde pişmanlık duyan TCK 221 maddesinde faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde yardımcı olunacaktır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın