KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2025 Salı
°C

Savcılıktan 'etkin pişmanlık' çağrısı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, etkin pişmanlık hükümlerinin FETÖ/PDY üyeleri için de uygulanmasının söz konusu olduğunu belirterek, örgütün 15-16 Temmuz’da gerçekleştirdiği eylemlerden pişmanlık duyup, ayrılma istediğinde olanlara etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağına dikkat çekti.

Savcılıktan `etkin pişmanlık` çağrısı
17 AĞUSTOS 2016 ÇARŞAMBA 23:05
0
4122
0
AA aa

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, kentte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

115 KİŞİ TUTUKLANDI

Açıklamasında, örgüte yönelik soruşturmalar kapsamında bugüne kadar Bingöl'de 193 kişi hakkında işlem yapıldığı belirten Bektaş, bunlardan 115'nin tutuklandığı, 24'ünün halen gözaltında olduğu, 48'inin ise adli kontrol hükümlerinin uygulanarak serbest bırakıldığı bildirdi.

Soruşturmaların iki hat üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Bektaş, şunları kaydetti:  “Birincisi söz konusu darbe teşebbüsüne iştirak edenlerle ilgili olup, TCK'nın 309 ve devamı maddeleri kapsamında değerlendirildiği, FETÖ/PDY örgütünün 15 Temmuz'daki eylemleri, örgüt üyelerinin aralarındaki birlikteliği, örgüt yapıları, organize oluş biçimleri, üyeler arasındaki hiyerarşik zincir dikkate alındığında TCK'nın 314 maddesinde kapsamında ‘Silahlı örgüt' olduğu hususunda tereddüt bulunmadığı. İkinci soruşturmalar ise, söz konusu darbe teşebbüse ile iltisakı belirlenmemiş olmakla birlikte yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik olup TCK'nın 314/2 maddesinde kapsamında yürütülmektedir. Özellikle TCK'nın 314 maddesinde kapsamı da silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edilmektedir.”

‘ETKİN PİŞMANLIK BAŞVURUSU' ÇAĞRISI

TCK'nın 314'üncü maddesinin 3. fıkrası ile suç işlemek için örgüt kurulmasına ilişkin hükümlerin silahlı örgüt için de uygulanacağının hüküm altına alındığına dikkat çeken Başsavcı Bektaş, “Dolayısıyla TCK'nun 221 maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin de FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri için uygulanması söz konusu olacaktır. Nitekim FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma istediğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için TCK'nın 221 maddesinde etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır. Buna göre etkin pişmanlığının uygulanmasında, kendiliğinden örgütten ayrılarak teslim olan fiilen örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suç işleyip işlemediği araştırılmakta ve daha sonra hukuki durumları değerlendirilmektedir. TCK'nın 221 maddesi çerçevesinde pişmanlık duyan vatandaşlarımızın verdikleri bilgilerle pişmanlık duyduklarını göstererek örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmalarını ve yakalanmalarını sağlamaları halinde aynı maddenin 3.fıkrası kapsamında haklarında cezaya hükmolunmayacaktır. Bu şekilde pişmanlık duyan TCK 221 maddesinde faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde yardımcı olunacaktır” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
07.07.2025
16:42
Bakan Kacır Bingöl`e geliyor
Bakan Kacır Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleşecek Bingöl ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın programı şöyle;
07.07.2025
16:24
Bingöl`de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Bingöl'de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan düzenlemeye göre, benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL ve LPG'ye 97 kuruş zam geldi. 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla Bingöl'de benzin, motorin ve LPG ne kadar? İşte detaylar...
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın