KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

'Savcıya yönelik baskıları kınıyorum'

Erdoğan: "Yargı sürecine kimse müdahale etmemeli"

`Savcıya yönelik baskıları kınıyorum`
21 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 10:09
0
1003
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon davası hakkında yargı sürecine saygı gösterilmesini istedi. Başbakan, hukuk kuralları içinde soruşturmayı yürüten savcıya yönelik baskıları da kınadığını söyledi.

Brüksel temaslarının ardından yurda dönem Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda basına açıklamalarda bulundu. Brüksel'deki temaslarının, AB ilişkilerinde yeni bir imve sağlandığını belirten basın mensuplarının, Genelkurmay Başkanlığı tarafından emekli albay Abdülkerim Kırca'nın intiharına ilişkin ''yargısız infaz yapılıyor'' açıklamasına ilişkin sorularını cevapladı. Sözlerine, 'Öncelikle Kırca'ya Allah'tan rahmet diliyorum' diyerek başlayan Erdoğan, Türkiye'de hiçbir kurum ve kuruluşun yargısız infazda bulunmaması gerektiğini hatırlattı. Buna son derece dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Yargı sürecine kimse müdahale etmemeli. Kimse yargısız infazda bulunmamalı. Hatta tüm kurum ve kuruluşlar bundan kaçınmalı. Suç sabit olmadıkça kimse suçlu ilan edilemez.'' dedi.

Şu anda bir yargı sürecinin yaşandığının altını çizen Erdoğan, şu hatırlatmayı yaptı: ''Şu anda bir yargı süreci yaşanmaktadır. Hukuk kuralları içinde bir soruşturma (Ergenekon) yürütülmektedir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekmektedir. Bu soruşturmayı hukuk kuralları içinde yürüten savcıya yönelik baskıları şiddetle kınıyorum. Hukukun yanında olması gereken ancak savcıya yönelik baskılarda bulunan hukukçuları da kınıyorum."

"KÖŞK ZİRVESİ YENİ YILA GİRİŞ NEDENİYLE"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yürütme ve yargının başında bulunanlarla yarın yapacağı toplantıya ilişkin olarak da Başbakan, ''Cumhurbaşkanı yeni yıla giriş nedeniyle böyle bir toplantı düzenledi. Görüşme hakkında Köşk'ten bir açıklama yapılabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin Diyarbakır belediye başkan adayının nerede açıklanacağı sorusuna karşılık da Başbakan, bu konuda henüz bir karar verilmediğini belirtmekle yetindi. Başbakan, ''Ankara'da Diyarbakır'da olabilir, henüz karar vermedik.'' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın