KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

'Savcıya yönelik baskıları kınıyorum'

Erdoğan: "Yargı sürecine kimse müdahale etmemeli"

`Savcıya yönelik baskıları kınıyorum`
21 OCAK 2009 ÇARŞAMBA 10:09
0
985
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon davası hakkında yargı sürecine saygı gösterilmesini istedi. Başbakan, hukuk kuralları içinde soruşturmayı yürüten savcıya yönelik baskıları da kınadığını söyledi.

Brüksel temaslarının ardından yurda dönem Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda basına açıklamalarda bulundu. Brüksel'deki temaslarının, AB ilişkilerinde yeni bir imve sağlandığını belirten basın mensuplarının, Genelkurmay Başkanlığı tarafından emekli albay Abdülkerim Kırca'nın intiharına ilişkin ''yargısız infaz yapılıyor'' açıklamasına ilişkin sorularını cevapladı. Sözlerine, 'Öncelikle Kırca'ya Allah'tan rahmet diliyorum' diyerek başlayan Erdoğan, Türkiye'de hiçbir kurum ve kuruluşun yargısız infazda bulunmaması gerektiğini hatırlattı. Buna son derece dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Yargı sürecine kimse müdahale etmemeli. Kimse yargısız infazda bulunmamalı. Hatta tüm kurum ve kuruluşlar bundan kaçınmalı. Suç sabit olmadıkça kimse suçlu ilan edilemez.'' dedi.

Şu anda bir yargı sürecinin yaşandığının altını çizen Erdoğan, şu hatırlatmayı yaptı: ''Şu anda bir yargı süreci yaşanmaktadır. Hukuk kuralları içinde bir soruşturma (Ergenekon) yürütülmektedir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekmektedir. Bu soruşturmayı hukuk kuralları içinde yürüten savcıya yönelik baskıları şiddetle kınıyorum. Hukukun yanında olması gereken ancak savcıya yönelik baskılarda bulunan hukukçuları da kınıyorum."

"KÖŞK ZİRVESİ YENİ YILA GİRİŞ NEDENİYLE"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yürütme ve yargının başında bulunanlarla yarın yapacağı toplantıya ilişkin olarak da Başbakan, ''Cumhurbaşkanı yeni yıla giriş nedeniyle böyle bir toplantı düzenledi. Görüşme hakkında Köşk'ten bir açıklama yapılabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin Diyarbakır belediye başkan adayının nerede açıklanacağı sorusuna karşılık da Başbakan, bu konuda henüz bir karar verilmediğini belirtmekle yetindi. Başbakan, ''Ankara'da Diyarbakır'da olabilir, henüz karar vermedik.'' dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın