KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mart 2026 Salı
°C

Sbs'ye hulusibey damgası

Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın belirlediği en başarılı 100 okul arasına girdi.

Sbs`ye hulusibey damgası
22 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:59
0
8104
0
AA aa

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2010-2011 eğitim öğretim yılının en başarılı 100 okulunu belirledi.

İlköğretim Okulları Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışma, öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıf Orta öğretime Yerleştirme okul notlarına göre değerlendirildi. MEB'in her yıl yayınladığı çalışmanın bu yıl ki sonuçlarına göre İstanbul'da Topkapı Doğa Koleji birinci olurken geçen yılın İstanbul 1.si Atakent Doğa Koleji ise bu yıl 2. Sırayı aldı. İstanbul 3.sü ise 479.329 puanla Fatih Koleji oldu. Anadolu'nun en başarılı okullarından biri ise Bingöl'den listeye girdi. 439.87 puanla listeye dahil olan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Türkiye'deki ilköğretim okulları arasında Türkiye 56. sı ve Doğu Anadolu 1. si olarak büyük bir başarıya imza attı.  Çalışmanın en çarpıcı yanı ise listeye devlet okullarının girememesi oldu.

Özel Hulusi Bey Koleji'nin başarısının sürpriz olmadığını söyleyen Okul Müdürü İsmet Aydın, “Özel okullarda sınıf sayıları az ve çocuklarla ilgilenme imkânı fazla oluyor. Özel okullar olaya sadece sınav olarak bakmıyorlar. Çocuğun sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimine,  yabancı diline de önem veriyor, birebir ilgi alaka gösteriyorlar. Teknolojik imkânlar çok fazla. Böyle olunca başarı beraberinde geliyor” dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİNE ÖDÜL

Özel Hulusi Bey Koleji, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda Türkiye birincileri olan öğrencileri dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Bingöl'ün başarısı için Türkiye ile yarışan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nur Rana KARAKAYA 8. sınıf SBS'de, Muhammed Said UÇAR 7. sınıf SBS'de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1.si oldular.

Başarılı olan öğrencilere yapılan ödül töreninde dizüstü bilgisayar hediye edildi. Dün saat 11.00'da okul binasında düzenlenen törene Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Aydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

basın toplantısı ile başarılı olan öğrencileri basına tanıtan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Müdürü Aydın, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin Bingöl'ün başarısını arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

öğrencileri tebrik eden Aydın, “Özel Hulusi Bey Kolejinin önceki yıllarda elde ettiği başarıları hatırlatarak: ‘‘Başarımız; prensip, gayret ve özgüvenin eseridir.Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Kazandırma ve yerleştirmede yüzde 100 başarı sağladıklarını söyleyen Aydın, okulun mezunun 41'ini de yerleştirerek üstün bir başarı sergilediklerini kaydetti.

Aydın, yerleştirilen okulları şöyle açıkladı:

“21 Fen Lisesi, 8 Anadolu Öğretmen Lisesi, 9 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu İ.H.L, 2 Sağlık Meslek Lisesi.Bu öğrencilerden 4 tanesi Türkiye'nin en saygın Fen Liselerinde burslu olarak okumaya hak kazandı.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
03.03.2026
03:36
Bingöl`de ABD ve İsrail`in İran`a Yönelik Saldırılarına Protesto
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
03.03.2026
03:34
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları…
03.03.2026
03:33
Bingöl`de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
03.03.2026
03:32
Bilaloğlu`nda kaza! 2 yaralı
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:30
Umut Kervanı`ndan Genç`te Ramazan Seferberliği
Umut Kervanı'ndan Genç'te Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın