KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Sbs'ye hulusibey damgası

Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın belirlediği en başarılı 100 okul arasına girdi.

Sbs`ye hulusibey damgası
22 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:59
0
8228
0
AA aa

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2010-2011 eğitim öğretim yılının en başarılı 100 okulunu belirledi.

İlköğretim Okulları Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışma, öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıf Orta öğretime Yerleştirme okul notlarına göre değerlendirildi. MEB'in her yıl yayınladığı çalışmanın bu yıl ki sonuçlarına göre İstanbul'da Topkapı Doğa Koleji birinci olurken geçen yılın İstanbul 1.si Atakent Doğa Koleji ise bu yıl 2. Sırayı aldı. İstanbul 3.sü ise 479.329 puanla Fatih Koleji oldu. Anadolu'nun en başarılı okullarından biri ise Bingöl'den listeye girdi. 439.87 puanla listeye dahil olan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Türkiye'deki ilköğretim okulları arasında Türkiye 56. sı ve Doğu Anadolu 1. si olarak büyük bir başarıya imza attı.  Çalışmanın en çarpıcı yanı ise listeye devlet okullarının girememesi oldu.

Özel Hulusi Bey Koleji'nin başarısının sürpriz olmadığını söyleyen Okul Müdürü İsmet Aydın, “Özel okullarda sınıf sayıları az ve çocuklarla ilgilenme imkânı fazla oluyor. Özel okullar olaya sadece sınav olarak bakmıyorlar. Çocuğun sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimine,  yabancı diline de önem veriyor, birebir ilgi alaka gösteriyorlar. Teknolojik imkânlar çok fazla. Böyle olunca başarı beraberinde geliyor” dedi.

TÜRKİYE BİRİNCİLERİNE ÖDÜL

Özel Hulusi Bey Koleji, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda Türkiye birincileri olan öğrencileri dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Bingöl'ün başarısı için Türkiye ile yarışan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Nur Rana KARAKAYA 8. sınıf SBS'de, Muhammed Said UÇAR 7. sınıf SBS'de tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1.si oldular.

Başarılı olan öğrencilere yapılan ödül töreninde dizüstü bilgisayar hediye edildi. Dün saat 11.00'da okul binasında düzenlenen törene Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Müdürü İsmet Aydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

basın toplantısı ile başarılı olan öğrencileri basına tanıtan Özel Hulusi Bey İlköğretim Okulu Müdürü Aydın, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin Bingöl'ün başarısını arttırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

öğrencileri tebrik eden Aydın, “Özel Hulusi Bey Kolejinin önceki yıllarda elde ettiği başarıları hatırlatarak: ‘‘Başarımız; prensip, gayret ve özgüvenin eseridir.Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Kazandırma ve yerleştirmede yüzde 100 başarı sağladıklarını söyleyen Aydın, okulun mezunun 41'ini de yerleştirerek üstün bir başarı sergilediklerini kaydetti.

Aydın, yerleştirilen okulları şöyle açıkladı:

“21 Fen Lisesi, 8 Anadolu Öğretmen Lisesi, 9 Anadolu Lisesi, 1 Anadolu İ.H.L, 2 Sağlık Meslek Lisesi.Bu öğrencilerden 4 tanesi Türkiye'nin en saygın Fen Liselerinde burslu olarak okumaya hak kazandı.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın