KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Schröder'den kktc'ye büyük jest

Almanya eski Başbakanı Rumların tepkisine aldırmadı, KKTC'yi ziyaret ediyor.

Schröder`den kktc`ye büyük jest
31 OCAK 2008 PERŞEMBE 12:27
0
1106
0
AA aa
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in yarın Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder'i ağırlayacak. Rum tarafının gerçekleşmesini istemediği, önlemek için yoğun baskı yaptığı bu kritik gezi, Rum basınında da tepkiyle karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyd  Zapsu'nun da gezisi boyunca eşlik edeceği eski başbakan, Ada'ya Rumların "yasa dışı" olduğu iddiasıyla AB yetkilileri tarafından kullanılmasına karşı çıktığı Ercan'dan giriş yapacak.

Cuma günü Başbakan Soyer ile bir araya gelecek olan Schröder, ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edilecek.

Bir sonraki teması ise KKTC Ticaret Odası'ndan yetkililerle olacak. Schröder, ziyaretinin ikinci gününde Girne'de Colony Hotel'de Soyer ile ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Özel bir uçakla ve yanında bir grup Alman işadamıyla KKTC'ye "çıkarma" yapacak olan Schröder'in çantasında ağırlıklı konu, yatırım ve ticaret. Bu tarihi ziyaretle Alman iş adamları ve KKTC arasındaki iş imkanlarının artırılması hedefleniyor. Rus doğal gaz şirketi Gazprom'a üst düzey danışmanlık hizmeti veren eski başbakan geçtiğimiz yılki ziyareti sırasında Başbakan Soyer tarafından KKTC'ye davet etmişti.





habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın